foradia subscriutegrat

Andreu Bernabeu: “el FEU d’Alcoi és una ferramenta útil per a millorar l’educació”

• El FEU és important perquè és una ferramenta útil per a millorar les realitats dels centres educatius • Participar del FEU a mi m’ha aportat una experiència d’aprenentatge i formació, relacions personals, aprendre a treballar en equip...

Andreu Bernabeu és coordinador del Front Estudiantil Unificat d’Alcoi, FEU. També forma part de diferents moviments i organitzacions socials alcoianes, com el moviment contra el racisme i Guanyar Alcoi. Actualment estudia Sociologia a la Universitat d’Alacant. Ens comenta tota l’actualitat del sindicat d’estudiants d’Alcoi.

– Perquè creus que és necessari el FEU?

És important perquè és una ferramenta útil per a millorar les realitats dels centres educatius, junt amb els docents, les associacions de mares i pares, fent un front comú de la comunitat educativa. 

– Quina ha sigut l’activitat del FEU desenvolupada durant l’últim any?

La principal tasca ha sigut visibilitzar el sindicat i donar-lo a conéixer entre tots els centres. Hem realitzat xerrades, cine-fòrum, hem explicat la LOMQE, el 9 de març vam donar suport a la manifestació contra la LOMQE amb un gran suport popular, omplint els carrers d’Alcoi.

– Quines són les línies generals d’actuació del FEU previstes per a enguany?

Tenim militants del FEU en tots els centres públics, l’objectiu és fer front a qualsevol situació injusta dels centres: millorar la qualitat acadèmica dels estudiants. Fer molta pedagogia a les aules per tal d’apropar al màxim nombre de gent al moviment estudiantil, continuar amb les xerrades, els cine-fòrums… 

– Quines són les línies ideològiques que defenseu?

Una educació pública per a les estudiants de la classe treballadora, les més afectades davant les retallades i les noves lleis. Defensem una educació en valencià, laica i científica. El curs passat vam crear una comissió feminista (no mixta), per tal d’analitzar i fer front a la problemàtica masclista que dia a dia ens trobem a les aules. 

– Participar en el FEU què pot aportar a nivell personal? 

Participar del FEU a mi m’ha aportat una experiència d’aprenentatge i formació, relacions personals, aprendre a treballar en equip, aprendre amb gent que no pensa igual que tu i amb la qual has de conciliar per a millorar el sistema educatiu.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *