foradia subscriutegrat

Desmentir a un mentider

• Totes aquestes mentides referent a funcionaris de la casa no es poden fer quan afecten a la professionalitat i a l’honor dels mateixos • Desmentir a un mentider és sempre una tasca impossible, el mal està fet, i no crec que Pablo González demane disculpes

No haguera escrit mai aquesta columna. Desmentir a un mentider comença a ser una tasca impossible en l’època de les xarxes socials. Únicament cal comprovar que un amic teu comparteix alguna opinió i confia abans en els mentiders que en l’amic. Ha sigut aquesta situació la que m’ha impulsat a escriure aquestes línies. No vull que, al menys per la meua part, queden les mentides sense cap resposta. No sé si el meu amic ho llegirà però al menys dormiré tranquil.

El senyor Pablo González escriu als mitjans de comunicació un article d’opinió amb les següents afirmacions sobre dos funcionaris del Ajuntament d’Alcoi:

El que era fins fa uns mesos cap de departament de Medi Ambient Miguel Signes, biòleg de carrera ha sigut traslladat a l’àrea d’IGS. Ell supervisarà i gestionarà majoritàriament serveis públics bàsics i obres, que poc té a veure en la seua condició com a biòleg

I el desconeixement del senyor Pablo González és gran. En cap lloc de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament d’Alcoi demana que per a ser el cap del departament es tinga que ser Llicenciat en algun grau específic. Els darrers Inspectors General han sigut molt variats: Un aparellador grup B de l’administració, un Enginyer Superior grup A , un Enginyer de Camins grup A i el darrer Inspector un aparellador grup B de l’administració. Les tasques son de coordinació dels treballs de la brigada, de les partides del pressupost, el control del personal però en cap cas ha de redactar projectes d’obra, ni dissenyar ponts. Si llegim el qüestionament que fa en referència als serveis públics, el senyor Signes ha sigut el responsable de serveis tan bàsics com el servei d’aigua i el de recollida de residus quan Esquerra Unida tenia responsabilitats de govern. En aquell temps, li sembla al senyor Pablo González, que si era bo i tenia capacitat?

Sap el senyor González que per a ser Cap de la Policia es pot ser biòleg, químic o advocat? Sap el senyor González que per a ser Inspector general de Serveis es pot ser advocat, biòleg o grau en qualsevol matèria? No ha de saber-ho perquè té la poca vergonya d’afirmar-ho en premsa sense pensar en el mal que pot fer a la professionalitat d’una persona ja que molta gent desconeix els requeriments i sistemes de promoció de l’administració pública.

Sobre el funcionari municipal Carles Samper afirma:

Carles Samper enginyer mecànic i capatàs del departament de Medi Ambient ha sigut ascendit provisionalment com a cap d’aquest departament provisionalment perquè no té el títol adequat per exercir com a tal

Ací la mentida és, a més, denigrant. El senyor Samper té la titulació adequada al grau i a més és Màster en Energies Renovables i per tant pot exercir com a Cap de Departament de Medi Ambient amb total legalitat i a més amb la capacitat professional que té el senyor Samper i que aquells que el coneixen podem corroborar. Si no haguera tingut la titulació oportuna, el gabinet de Personal ho haguera impedit, senyor González. Què trist que un responsable polític d’un partit que es considera d’esquerres acuse d’aquestes coses a treballadors honrats i que pose en dubte el treball de departaments de l’Ajuntament.

També afirma parlant del Plec de Recollida de la Brossa i neteja Viària:

Tot pel fet que el funcionari (senyor Samper) al qual s’ha posat al capdavant d’aquest departament no té les suficients aptituds per a estudiar els documents que han presentat les 8 empreses aspirants. O tal vegada, el Govern tem que, com que l’encarregat de valorar les ofertes per a la licitació de la recollida de brossa i neteja viària no compleix els requisits acadèmics, algú haguera pogut impugnar el procés i se salvaguarden amb la contractació d’una empresa externa”.

Si el seu raonament de capacitació del tècnic municipal és fals, tal i com he demostrat al paràgraf anterior, aquest també és igual de fals. Li torne a repetir que el senyor Samper té la titulació adequada per a exercir com a cap de departament. Qui és vostè per a qüestionar la capacitat dels funcionaris?A més de la seua capacitat cal indicar que la seua condició d’enginyer mecànic, a la que feia referència, considerem que serà millor encara per a considerar un plec de la brossa que consta de camions, rutes, maquinària, contenidors… Dubtar de la seua capacitat és dubtar de tots els funcionaris de la casa. Que trist que per buscar un lloc a la propera llista electoral s’haja de mentir a costa d’uns funcionaris públics.

També qüestiona la carrera professional que, a banda, està realitzant el senyor Samper. Qui s’ha cregut ser el senyor González per a clavar-se en la vida professional i privada d’un funcionari? I com accedeix el senyor González a aquesta informació reservada dels funcionaris de la casa? El senyor Samper és molt lliure de buscar la seua promoció dintre del Ajuntament. I davant de l’afirmació de:

No s’entén que qui ha sigut capatàs de Medi Ambient ….. ara aspirara a ser encarregat del conservatori”

Perquè no ho entén? De casos com aquest en tenim tots els dies a l’Ajuntament. Gent que busca un millor futur professional i la promoció en el seu lloc de treball. Tan estrany li sembla? Tan il·legal li pareix? Si fora il·legal no es permetria per part del departament de personal. I si tan estrany li sembla pregunte-li a la seua companya de Guanyar com va nomenar la legislatura passada al responsable de Participació Ciutadana quan era un administratiu de la casa. Mitjançant la normativa de la casa, sinó, no haguera pogut fer-ho, li ho hagueren impedit. Però a vostè la dignitat d’aquestes persones no li preocupa. Només li preocupa com fer punts per a la propera llista. Ja han fet que Paco Paredes se’n vaja del grup i seguirà la purga en Guanyar perquè la seua manera d’actuar no és fer política i això la gent humana i amb un mínim de dignitat no és capaç de suportar-ho a les esquenes.

Per acabar amb tanta mentira, Pablo González afirma que: “Carles Samper va decidir retirar-se davant la magnitud de tal “cambalache”…

I vaig a citar les dades amb permís del senyor Samper. No es va retirar de les proves, sinó que a més ha fet una reclamació de qualificació per entendre que havia superat les proves i no haver vist aprovat el seu examen. O siga que mentida rere mentida, acusació sense proves i quedar-se tan a gust. Eixa és la nova política, eixa és la política de Guanyar.

Les úniques veritats que diu el senyor González fan referència a les meues afirmacions de fa anys de la manera d’accés del senyor Signes. Anys després i des de la responsabilitat de governar puc reconèixer la meua errada en algunes declaracions. La manca de transparència en aquells dies per part del govern del Partit Popular tampoc va ajudar massa. La manera de reconèixer la professionalitat del senyor Signes és haver-lo adscrit provisionalment fins que es faça l’oportuna selecció al capdavant de la Inspecció General de Serveis pel seu bon paper i dedicació en altres departaments.

Totes aquestes mentides referent a funcionaris de la casa no es poden fer quan afecten a la professionalitat i a l’honor dels mateixos. Sobretot quan el que es pretén és un ús polític de determinades declaracions a costa d’aquestes persones.

I després d’aquests fets constatables i encara que probablement aprofite per a poc, espere que el meu amic confie més amb mi encara que, com deia, desmentir a un mentider és sempre una tasca impossible, el mal està fet, i no crec que Pablo González demane disculpes ni tinga remordiments pel que es puga dir d’aquestes persones i com afecte a les seues famílies. Segur que pensa, què més dóna si així em guanye ser el pròxim regidor de Guanyar Alcoi?

Font: Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient d'Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *