foradia subscriutegrat

Instal·lar wifi d’última generació als parcs, places i centres de vida pública d’Alcoi

• Alcoi té la possibilitat d'instal·lar wifi d'última generació als centres de vida pública d'Alcoi • Aprofitant un programa europeu, des de Guanyar Alcoi es presentarà un prec al pròxim Ple Municipal


Alcoi té la possibilitat d’instal·lar wifi d’última generació als centres de vida pública d’Alcoi, ho comunica Guanyar Alcoi, qui demanarà al Govern que s’adherisca al programa WiFi4EU per fer-ho possible.

La Comissió Europea vol promoure la connectivitat WiFi per als ciutadans i transeünts en espais públics com parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa a través del programa WiFi4EU.

Un programa amb un pressupost inicial de 120 milions d’euros entre 2017 i 2019, que es destinaran a la instal·lació d’equips wifi d’última generació en els centres de la vida pública.

En aquest context, i aprofitant aquest programa europeu, des de Guanyar Alcoi es presentarà un prec al pròxim Ple Municipal (29 de gener) perquè Alcoi s’aculla a aquest programa.

La regidora de Guanyar Alcoi Vicky Llàcer afirma que “tenint en compte que cada vegada vivim en ciutats més connectades i més dependents d’internet per fer la nostra vida quotidiana, no obstant això les administracions públiques continuen endarrerides quant a la resposta d’aquestes necessitats. Acollint-se al programa Wifi4EU tenim l’oportunitat d’instal·lar equips Wifi d’última generació a centres de salut i hospitals, escoles, parcs, etc. per donar servei a tota la ciutadania, creant espais públics millor connectats i més agradables”.

Ja ho va dir JeanClaude Juncker, durant el discurs sobre l’estat de la Unió Europea del 2016: “tothom puga beneficiar-se de la connectivitat implica que no ha d’importar ni on vius ni quant guanyes. Així doncs, avui proposem dotar a cada poble i cada ciutat d’Europa d’accés sense fils gratuït a internet als principals centres de la vida pública d’ací a 2020″.

Llàcer vol remarcar que aquest projecte hauria d’anar acompanyat de campanyes de consum responsable d’internet, en general, i de les xarxes socials, en particular. Internet no és roín, el que potser roín és la utilització que li donem. El que no es pot negar és que és una font grandíssima de coneixement i d’informació que ens pot enriquir i connectar entre persones.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *