lasarga

Inesperada integració a la Serra Mariola d’una espècie de voltors en perill d’extinció

• Es tracta d'una inesperada integració d’un exemplar de voltor de Ruppell, actualment en perill d’extinció. • La informació que s’obtinga amb la realització del projecte Ruppell afavorirà la preservació d’aquesta l’espècie

La colònia de voltors de la Serra de Mariola compta amb una nova espècie des del passat 10 d’agost. Es tracta d’una inesperada integració d’un exemplar de voltor de Ruppell, actualment en perill d’extinció.

Va arribar al canyet d’Alcoi en companyia d’un grup de voltors lleonats en meitat de la seua dispersió postnupcial.
Amb el seu recent anellatge, es va instal·lar a l’au un sistema de geolocalització GPS, amb què es pretenen resoldre els dubtes que envolten les estranyes incursions de voltors subsaharians en territori europeu.

La informació que s’obtinga amb la realització del projecte Ruppell afavorirà la preservació d’aquesta l’espècie. A l’equip científic, integrat per Alfonso Godino i Catarina Machado, ornitòlegs espanyol i portuguesa d’Acció pel Món Salvatge (AMMUS), es va sumar Àlvar Seguí Romà, tècnic de l’empresa Màquia, entitat gestora del canyet i que aporta els seus sistemes de captura i marcatge.

També es comptarà amb la participació del polac Kordian Bartosku i la seua empresa Aquila, així com Heith Bildstein, responsable científic del Hawk Mountain Sactuary de Pensilvania. El projecte disposarà d’altra banda de l’assessorament veterinari de la Universitat de Múrcia i del Centre de Recuperació de Fauna de Santa Faz.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *