foradia pressupostparticipatiualcoi

Negociacions de millor finançament valencià en un context de conflicte català

• El Ministeri d’Hisenda avança cap a la negociació d’un millor finançament al País Valencià. • Aquesta concessió per part del Ministeri d’Hisenda podria ser una mesura per a contentar a una autonomia que pot ser contagiada de les reivindicacions de Catalunya


El Ministeri d’Hisenda avança cap a la negociació d’un millor finançament al País Valencià. El ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha traslladat al president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig que convocarà de manera immediata el Comitè Tècnic, una comissió per a treballar reforma del sistema de finançament del País Valencià (que, segons els Pressupostos Generals del 2017, es manté com l’autonomia pitjor finançada d’Espanya, amb 119 euros per habitant).

En aquest sentit, Puig ha qualificat l’anunci d’aquesta convocatòria com “un pas fonamental” i ha valorat el compromís de Montoro amb el canvi del model autonòmic.

Aquest avanç en la negociació d’una reivindicació històrica es produeix en un context de conflicte amb l’autonomia de Catalunya, que ha sigut recentment intervinguda pel Govern Central, i que pot derivar durant els pròxims dies en un major centralisme (si s’aplica l’article 155 de la Constitució, tal com plantegen partits polítics com el PP i C’s, amb el possible consens del PSOE).

En aquest sentit, la concessió per part del Ministeri d’Hisenda al finançament del País Valencià podria ser una mesura per a contentar a una autonomia que pot ser contagiada de les reivindicacions de Catalunya. Amb aquesta concessió el Govern del PP podria avançar també cap a la complicitat del Govern de Ximo Puig respecte al seu posicionament de Catalunya.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *