foradia barnasants

Oltra exposa a Europa les mesures del Consell de la Generalitat per l’erradicació de la pobresa

• El País Valencià ha reduït el risc de pobresa un 6,9% en termes relatius des de 2014 enfront del creixement de 0,5% en el conjunt d'Espanya • Mónica Oltra ha exposat a Europa les mesures planificades al País Valencià amb l’objectiu de continuar amb l'objectiu d’erradicació de la pobresa

El País Valencià ha reduït el risc de pobresa un 6,9% en termes relatius des de 2014 enfront del creixement de 0,5% en el conjunt d’Espanya, segons les dades oferides per l’informe de l’European Anti Powerty Network (EAPN).

Mónica Oltra ha exposat a Europa les mesures planificades al País Valencià amb l’objectiu de continuar amb l’objectiu d’erradicació de la pobresa. En concret ha sigut en la conferència internacional sobre l’erradicació de la pobresa a Europa, organitzada per la Conferència d’ONG del Consell d’Europa.

Durant la seua intervenció, ha afirmat que la “perversa gestió de la crisi econòmica ha condemnat a milions de persones a l’exclusió mentre es rescatava bancs” i ha creat nous col·lectius vulnerables en la nostra societat, com són les persones que viuen en el llindar de la pobresa malgrat comptar amb treball.

Aquesta situació s’enceba, especialment, amb els joves, atés que la pèrdua de nivell adquisitiu des de 2008 s’eleva al 28%, “hipotecant amb açò el futur de tota la societat, perquè cap societat pot sobreviure quan sacrifica als seus fills“.

Canvis amb el Botànic

La vicepresidenta ha destacat que, amb el canvi de Govern a la Comunitat en 2015, cohesionat amb el Pacte del Botànic, es va apostar per “posar en el centre de l’acció política a les persones“, una de les primeres mesures legislatives encaminades a retornar drets va ser la sanitat universal. També el projecte Xarxa Llibres i eliminació del copagament farmacèutic.

La futura Renda Valenciana d’Inclusió

La futura Renda Valenciana d’Inclusió serà un dels pilars per a tractar d’erradicar l’empobriment a la Comunitat. El seu objectiu: “que ser ciutadà o ciutadana done dret a tenir uns ingressos que permeten la inclusió social“.

Amb la Renda Valenciana d’Inclusióvolem estabilitzar econòmicament la situació de la gent perquè puga tenir temps i esperit per a construir el seu projecte de vida independent“.

Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social

Altra eina per a lluitar contra la pobresa és el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social, que té entre els seus objectius analitzar com es concentra i com es distribueix, amb dos eixos fonamentals: lluitar contra la feminització de la pobresa i lluitar contra l’herència de la pobresa. Una mesura necessària, ja que “un 80% de xiquetes i xiquets que avui són pobres, seran adults pobres“.

Habitatge, serveis socials i educació

Conceptuar l’habitatge com un dret subjectiu, no com un bé per a invertir o especular“. Per a complir amb aquest compromís la Generalitat impulsarà la Llei de Funció Social de l’Habitatge.

Oltra ha criticat que la llei haja sigutqüestionada pel Govern d’Espanya que ha anunciat recurs al Tribunal Constitucional“.

Nou model de serveis socials

Un altre dels punts per a tractar de reduir els índexs de pobresa per part de la conselleria és el nou model de serveis socials, que reforça la proximitat i l’atenció primària i que ja ha permés multiplicar per quatre les plantilles dels serveis socials de base.

Oltra, que ha insistit que “queda molt per fer, però és un camí que ja hem començat a caminar i que paga la pena per a aconseguir una societat inclusiva”, ha volgut agrair la participació de les ONG i de les entitats socials a les quals “hem escoltat i les idees de les quals i propostes han sumat en aquests projectes“.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *