foradia subscriutegrat

Com influiran els pressupostos 2018 de la Generalitat a Alcoi?

• Des del punt de vista del Govern d’Alcoi “suposen un important increment de les partides destinades a la ciutat" • Guanyar Alcoi reivindica que als pressupostos queda exclosa la modernització de la línia de tren Alcoi-Xàtiva, l'acabament de l'autovia projectada entre l'Olleria i Gandia, i també “la necessitat de reformar profundament l'institut públic Andreu Sempere”.

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2018 inicien ara la seua tramitació parlamentària.

Des del punt de vista del Govern d’Alcoi “suposen un important increment de les partides destinades a la ciutat. L’import de les mateixes superen el 4,5 d’euros. A banda d’aquestes ajudes directes, previstes als pressupostos de l’any que ve, la ciutat podrà optar a més diners a través de les subvencions de concurrència participativa”.

De les ajudes directes previstes, comuniquen des del PSOE Alcoi, que 2,2 milions d’euros estan destinats a les obres de millora de l’hospital d’Alcoi amb els que s’actuarà, entre d’altres, en la reforma de la planta de pediatria.

També hi ha 880.000 euros destinats a les polítiques socials, destacant l’important increment de la partida de serveis socials que passa de 529.450 del 2017 a 764.450 al 2018 amb un increment del 44%. Part d’aquesta xifra anirà destinada a la recuperació de la subvenció de l’atenció d’immigrants (Oficina Pangea) que la Conselleria va retirar el 2017.

En vivenda es destinaran més de 750.000 euros, on hi ha 400.000 euros del grup Sant Jordi així com les actuacions a la Placeta de Les Xiques o el Programa ARRU.

Estan presents els 360.000 del Fons de Cooperació Municipal que el Govern Valencià va crear l’any passat per a millorar el finançament de tots els ajuntaments.

També destaquen els 400.000 euros pressupostats a la partida de l’IVAM per a la reapertura del CADA com a subseu del museu d’art contemporani.

Crítiques als Pressupostos

Guanyar Alcoi reivindica que als pressupostos queda exclosa la modernització de la línia de tren Alcoi-Xàtiva, l’acabament de l’autovia projectada entre l’Olleria i Gandia, i també “la necessitat de reformar profundament l’institut públic Andreu Sempere”.

Sobre el tren Alcoi-Xàtiva, des de Guanyar recorden “el compromís que el Govern de l’Estat i la Generalitat van adquirir en 2009 per invertir 60 milions d’euros en la modernització del trajecte i mai s’han arribat a complir. Ja està bé de propines i de menysprear aquesta línia de tren. Ja està bé d’inversions milionàries en AVE que passen per estacions fantasma i que en canvi els alcoians tinguem una línia maltractada que cap administració, durant tants anys, s’ha dignat a modernitzar i cuidar mínimament”.

També recorden la mobilització veïnal amb més de 6.000 firmes, el suport d’alcaldes, ajuntaments i altres entitats supramunicipals ha sigut l’acabament de l’autovia CV-60 entre Gandia i l’Olleria: “una obra projectada des de fa dues dècades i que ajudaria a millorar considerablement les connexions entre les comarques interiors i la costa”.

Com a conclusió la regidora de Guanyar Alcoi Vicky Llàcer assenyala que “se’ns ha repetit des del Govern local de Toni Francés que amb aquest nou Govern de la Generalitat s’escometrien les inversions necessàries, però ja veiem que això no està sent així. Si bé estem vivint un canvi polític beneficiós per a totes arran del Govern del Botànic, aquest està sent insuficient en algunes qüestions, com en infraestructures per als alcoians i alcoianes i per a la gent de la comarca“, explica Llàcer, que afegeix que “malgrat que entenem les dificultats de gestionar una autonomia en fallida per la nefasta gestió del PP, no podem deixar d’exigir infraestructures tan necessàries i tan reivindicades des de fa tant de temps com aquestes“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *