foradia subscriutegrat

Escola del Teatre Principal per a xiquets

• El lema de l’escola és vine, juga i creix • l'expressió corporal, llenguatge, psicomotricitat, comunicació, treball en equip, imaginació, observació, creixement personal... • I a partir del 5 de setembre es poden fer les inscripcions

Grup 8 a 12 anys

En setembre comença de nou l’escola del Teatre Principal per a xiquets. El tercer any d’una iniciativa d’introducció al teatre a la gent més menuda que, pels seus èxits, va creixent curs rere curs.

Es tracta d’un projecte amb visió de futur que compagina la diversió, la pedagogia i la teràpia amb el teatre. El curs està focalitzat a la formació global dels infants, ja que l’activitat teatral resulta una magnífica eina per educar la percepció i el coneixement de la realitat.

I és que el teatre, a més de ser una activitat lúdica, comporta una sèrie de beneficis i desenvolupament de les habilitats socials i personals: l’expressió corporal, llenguatge, psicomotricitat, comunicació, treball en equip, imaginació, observació, creixement personal…

anar conformant un teixit social que gire entorn del teatre: ens interessa vincular als xiquets i a les famílies amb el fet teatral”

Segons Juanfran Rozalén, director de l’Escola, “no es tracta tant de crear actors i actrius, sinó de crear un espai lúdic en el qual desenvolupar les habilitats teatrals de cada xiquet. De fet, quan parlem amb els pares, ens comenten la notorietat de l’evolució. A més a més, altre dels nostres objectius és, a poc a poc, anar conformant un teixit social que gire entorn del teatre: ens interessa vincular als xiquets i a les famílies amb el fet teatral, crear, a través de les nostres activitats, un coneixement i una sensibilitat al voltant del teatre”.

Grup 5 a 7 anysEntre els professionals educatius destaca la mestra i pedagoga Rosa Fraj, que, “aprofitant la seua ampla experiència en teatre i pedagogia i la bona mà que té amb els xiquets, s’encarrega de transmetre’ls els principals valors pedagògics”.

El lema de l’escola és vine, juga i creix. I, efectivament, “segons ens comenten els pares, per als xiquets, els millors dies de la setmana són els que venen a l’escola”.

A més d’això, els organitzadors, destaquen el rigor i la tècnica en la forma de treballar de l’Escola:tenim en compte a cada xiquet, els coneixem i ens adaptem a ells”.

El primer any va començar amb 11 alumnes i el segon va integrar a 45. Per al curs vinent, els seus organitzadors tenen unes expectatives de creixement moderat. S’establiran quatre els grups de xiquets (un més que l’últim curs), dividits per edats (entre 3 i 15 anys). Ja estan obertes les preinscripcions. I a partir del 5 de setembre es poden fer les inscripcions.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *