foradia subscriutegrat

Activitats de Bocairent a favor del compostatge i la neteja de la serra de Mariola

• La primera proposta va ser la presentació del projecte de compostatge comunitari que la població implantarà pròximament • L’objectiu és “recuperar el que feien els nostres avantpassats en els masos d’arreu del terme, és a dir, aprofitar les sobres de matèria orgànica per a generar un adob de màxima qualitat”

Per tercer any consecutiu, Bocairent pren part de la Setmana europea de la prevenció de residus que celebra enguany la novena edició.

La primera proposta va ser la presentació del projecte de compostatge comunitari que la població implantarà pròximament en el barri medieval i en la urbanització del Pinatell de la mà del Consorci de residus V5.

L’objectiu és “recuperar el que feien els nostres avantpassats en els masos d’arreu del terme, és a dir, aprofitar les sobres de matèria orgànica per a generar un adob de màxima qualitat”, segons apunta el regidor José M. Beneyto. La sessió va comptar també amb una part de formació a càrrec de Míkel Vela per a les persones interessades en la iniciativa.

Per altra banda, dissabte pròxim 25 de novembre, el consistori i ACIF Mariola Verda realitzaran una jornada de retirada de brutícia en el parc natural de la serra de Mariola oberta a totes les persones que vullguen participar.

En aquest cas, la finalitat és retirartantes deixalles com pugam per tal de millorar les condicions ambientals i paisatgístics d’alguns dels nostres paratges més emblemàtics com el naixement del riu Vinalopó o l’àrea recreativa de la font de Mariola”, com destaca el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals.

D’aquesta forma, Bocairent adapta la seua participació en la iniciativa europea a les línies traçades en la novena edició. Així, José M. Beneyto considera que la reducció del fem en origen, la reutilització i la classificació dels residus “és el que perseguim amb la introducció del projecte de compostatge comunitari”; mentre que la neteja d’entorns naturals “quedarà reflectida en la jornada de dissabte pròxim”, corroborant, per tant, “la sintonia de la nostra acció de govern amb els paràmetres europeus que ens encaminen cap a un nou aprofitament dels recursos naturals molt més sostenible i respectuós”.

Aquestes dues accions s’emmarquen dins de la iniciativa internacional, que enguany compta amb 13.410 accions programades arreu del continent de les que tan sols 29 es duen a terme a la Comunitat Valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *