foradia barnasants

Partit Popular d’Alcoi: “portem dues legislatures perdudes”

• "Està havent-hi una acumulació de la mala gestió i, davant d’això, amb aquest Govern no es veu una solució”. • Es tracta de generar en la població alcoiana “la il·lusió de saber que els seus fills podran quedar-se a la seua ciutat

Ens hem reunit amb alguns membres del PP d’Alcoi per a conéixer quin és el balanç que fan des del seu partit polític d’Alcoi i la seua gestió política. Amalia Payá, Nacho Palmer i Edu Tormo ens traslladen la seua valoració respecte als projectes que s’han realitzat durant les dues últimes legislatures i els que estan per fer. Realitzen una crítica al Govern actual i plantegen algunes idees de millora de la gestió de la ciutat.

Nosaltres escoltem el que diu el carrer”, ens comenta Nacho Palmer, regidor d’Alcoi pel PP, “i la gent diu que a Alcoi les coses no funcionen com han de fer-ho. El Govern de Toni Francés fa moltes notes de premsa, molts vídeos, molta activitat a les xarxes socials, però no acaba de prendre el vol, va massa lent”.

Una lentitud, segons els populars d’Alcoi, que es pot percebre al manteniment de la ciutat i a la manca de reformes i creació d’infraestructures: “portem dues legislatures perdudes”, comenten fent referència a alguns projectes que estan pendents d’execució, entre ells: “el PGOU, el Bulevard, la Manzana de Rodes, la Ciutat Esportiva de l’Alcoyano, l’accés del Santiago Payá, Alcoinnova…”, comenta la regidora Amalia Payá.

Amb aquest Govern no es veu una solució

A més d’aquests projectes comunicats i no executats, n’hi ha altres que s’han anunciat i s’han endarrerit, motiu pel qual els populars es mostren escèptics de la seua execució: el carril de La Beniata, el CADA, el carrer Entença, el 60% dels projectes plantejats per la ciutadania a través dels pressupostos municipals, l’accés a les entitats d’Alcoi, el Centre de Malalts Mentals, la revitalització del Centre de la ciutat…

Tot han sigut castells de focs artificials, s’han anunciat i no s’han executat; està havent-hi una acumulació de la mala gestió i, davant d’això, amb aquest Govern no es veu una solució”.

També n’hi ha projectes que s’han realitzatde mala manera”, segons argumenten els populars, com el contracte de la Brossa i la Neteja viària, “que encara està caducat, igual que el contracte amb el Teatre Calderón”; el Pont de Sant Jordi, “que li han llavat la cara però no han millorat l’estructura, que encara conté amianto”; o la defensa de les aules dels centres educatius tancades (de Las Esclavas, El Salvador i La Salle), “que hauria d’haver sigut prioritari per al Govern”.

Per altra banda, consideren que Alcoi no està ben considerat per la Generalitat, ja que enguany la quantitat de diners que s’invertiran a Alcoi des d’aquesta institució, que està governada amb el partit del mateix color que el d’Alcoi, no és suficient, 4’5 milions d’euros. No obstant això, des de la direcció del PP d’Alcoi, llancen el desig del fet que es duguen a terme els projectes que s’han plantejat executar amb aquests pressupostos, entre ells una millora de l’Hospital Verge dels Lliris i les vivendes del grup Sant Jordi.

Respecte al manteniment de la ciutat, des del PP es manifesten molt insatisfets per la brutícia que es veu als carrers d’Alcoi i els seus desperfectes per reparar: “la imatge de la ciutat genera una percepció vital en els ciutadans, i la mala imatge que presenta Alcoi fa que els ciutadans perden l’autoestima”.

Al final, “estem davant d’un Govern ineficaç, sense projecte de ciutat. No genera il·lusió, cosa que és bàsica perquè tot funcione. I el que ha fet és baixar l’autoestima dels ciutadans d’Alcoi”, afirma Edu Tormo.

Els populars insisteixen que la seua crítica no es basa en criteris ideològics, sinó en un problema d’actitud per part del PSOE: “ja que està governant en minoria, el que haurà de fer és comptar més amb la resta de partits, consensuar i acceptar ajuda, però estan fent tot el contrari: governant de manera autoritària, sense la participació de la resta, una cosa que es veu amb els pressupostos generals per exemple: s’han d’aprovar en desembre i la resta de partits no coneixem encara ni l’esborrany”.

Tot han sigut castells de focs artificials

Per als populars d’Alcoi, una manera de corregir els errors del Govern és “treballar la planificació de la gestió de la ciutat, establir els seus objectius principals i les estratègies necessàries per a aconseguir-los; i després tindre present el feedback de la resta de partits i de la població”.

En definitiva, es tracta de generar en la població alcoiana “la il·lusió de saber que els seus fills podran quedar-se a la seua ciutat i van a trobar un treball i de generar en les famílies el nivell econòmic necessari per a poder fer la vida”. Per a això, “s’han de generar les infraestructures necessàries que promouen la millora de les pimes, de la indústria, que atraguen capitals a la ciutat”.

Aquesta serà la manera, per als dirigents del PP d’Alcoi, de revertir la tendència que viu Alcoi de perduda de població, de perduda adquisitiva i d’autoestima: “fer d’Alcoi una ciutat amb futur, amable, sostenible, verda, confortable”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *