foradia barnasants

Classe de 2n d’ESO de l’IES Pare Vitòria: combatre la violència masclista

• L’IES Pare Vitòria treballa la conscienciació sobre el problema social de la violència masclista. I funciona. Per a confirmar-ho, només cal parlar amb els seus alumnes. • Prendre consciència i educar en valors és una qüestió fonamental per a ells, i no a soles als centres educatius, tal com comenten a la classe, sinó també a casa i les famílies

Cada any són més les activitats que se celebren entorn del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Raons no ens falten: les xifres d’assassinats masclistes i de diferents tipus d’agressions i violències són alarmants. Cada cert temps ix a la llum algun cas mediàtic significatiu, però són molts més els que no ixen.

Perquè, per desgràcia, el sistema en el qual vivim fomenta, de manera més directa o més indirecta, la cultura masclista: la preeminència i el domini de l’home per damunt de la dona. De manera que és la societat civil la que ha de prendre consciència i espentar amb totes les forces per una societat on la igualtat de gènere siga reial.

A l’IES Pare Vitòria d’Alcoi ho tenen molt clar. Després de realitzar un acte per a reivindicar valors i principis necessaris per a una societat amb més justícia i igualtat, parlem, per a confirmar-ho, amb alumnes, professors i el seu director.

L’IES Pare Vitòria treballa la conscienciació sobre el problema social de la violència masclista. I funciona. Per a confirmar-ho, només cal parlar amb els seus alumnes. Els alumnes coneixen el problema i els diferents factors que promouen aquest tipus de pensament: les diferències sexistes que s’estableixen en els llocs i els articles de consum, els estereotips que es transmeten a la publicitat i a diferents productes culturals (pel·lícules, vídeo-jocs, publicitat, els esports…), diferents actituds i comportaments…

La cultura masclista era major fa algunes dècades, “durant el franquisme estava normalitzada”, però són massa els casos dramàtics, fruit d’aquesta manera de pensar, que veiem al nostre dia a dia. Per aquest motiu, prendre consciència i educar en valors és una qüestió fonamental per a ells, i no a soles als centres educatius, tal com comenten a la classe, sinó també a casa i les famílies.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *