lasarga mediamborganica

Jordi Pla: “el Govern de Cocentaina no té un projecte per al poble”

• Jordi Pla ens comenta la seua visió sobre el poble de Cocentaina, la seua problemàtica i les solucions que proposen des de la seua formació política. • “El Govern de Cocentaina està jugant a la defensiva, l’entrenador no està a l’altura i el que fa és avançar a salto de mata”.

Jordi Pla és regidor del Col·lectiu 03820-Compromís en l’Ajuntament de Cocentaina. Amb 23 anys, comprén que la política “ha d’estar al servei de les veïnes i els veïns, escoltar-los, passar el temps amb ells per comprendre els seus problemes i vehicular les seues propostes i inquietuds”.

Parlem amb ell perquè ens done la seua visió sobre el poble de Cocentaina, la seua problemàtica i les solucions que proposen des de la seua formació.

El temps que portem de legislatura, des de maig del 2015, des del punt de vista de Jordi, ha sigut perdut per a Cocentaina per la gestió que ha dut a terme el PSOE: “es dedica a gestionar les subvencions i les ajudes de la Generalitat, però no té un projecte per a Cocentaina, ni econòmic, ni social, ni esportiu…”·

Parlant en termes de futbol, “el Govern de Cocentaina està jugant a la defensiva, l’entrenador no està a l’altura i el que fa és avançar a salto de mata”.

El Col·lectiu 03820-Compromís de Cocentaina, ens comenta Jordi, fonamenta el seu projecte per al poble en tres pilars bàsics: manteniment, crear faena i ajudar a les persones més vulnerables.

Pel que fa al manteniment del poble, Jordi ens parla del contracte amb l’empresa que s’encarrega del servei de brossa i neteja viària, que està des de fa anys prorrogat: “l’empresa encarregada, FCC, no està complint el ple de condicions bàsiques i l’Ajuntament no s’ho exigeix, que és el que hauria de fer; per aquest motiu, els carrers de Cocentaina estan tots bruts, i la gent es dóna compte”.

Segons el regidor, la xarxa de camins rurals del voltant del poble també està completament descuidada. I els parcs principals: “hem vist com els parcs de Santa Bàrbara i Sant Cristòfol han passat en males condicions tot aquest estiu, que és quan més gent ens visita donant molt mala imatge del poble”.

La proposta de Compromís és la creació d’un pla de manteniment dels camins rurals, la creació d’una brigada que s’encarregue de netejar i “mantenir tot el nostre paratge en bones condicions”.

El segon pilar bàsic és la creació d’ocupació. El primer factor que influeix ací és la indústria, “des de Compromís hem realitzat una moció per a analitzar i millorar la indústria. Per altra banda, tenim les ajudes de la conselleria d’Economia de la Generalitat, amb Rafa Climent, que està proporcionant moltes millores”.

El sector turístic és també un dels potencials del poble, des de la perspectiva de Jordi, “una acció que considerem necessària és la consolidació i fidelització dels visitants que ens visiten durant la Fira Tots Sants: ens visiten al voltant de mig milió de veïns i veïnes, e que hem de fer és facilitar-les les condicions necessàries perquè vinguen més sovint”.

Des de Compromís també proposen condicionar l’entorn natural de Cocentaina i la creació de rutes cicloturístiques per atraure més visites al poble.

Les ajudes a les persones més vulnerables és altre dels punts forts del programa de Compromís: “n’hi ha molta gent en condicions socials dolentes, gent major, víctimes de l’atur, xiquets en perill d’exclusió… Pensem que l’Ajuntament ha d’estar sempre al costat d’aquesta gent. Facilitar tallers d’ajuda a l’ocupació, tallers per a les persones majors, millorar els serveis socials…

Nosaltres volem que Cocentaina siga un poble viu, que la gent puga viure en bones condicions i tranquil·la”. En aquest sentit, des de Compromís no es proposen unes polítiques d’expansió del poble perquè cresca el nombre dels seus habitants, que actualment se situa al voltant d’11.000. “Sinó que volem que la gent puga fer la seua vida en el poble amb bones condicions”.

Perquè, com està succeint en moltes ciutats, i especialment en els pobles, “els joves que acaben els seus estudis se n’han d’anar a treballar fora del poble, en Cocentaina no en troba perspectives de futur. En aquest sentit, pensem que l’Ajuntament ha de disposar totes les eines necessàries perquè la gent puga emprendre en el poble, perquè puga trobar treball, que puga crear la seua empresa”.

Per altra banda, Compromís està realitzant una auditoria per a saber quines mesures de les quals va aportar per als pressupostos d’enguany i van ser acceptades han sigut realitzades pel Govern i quines no: “el balanç no és tot positiu del tot, de les 18 propostes que ens van acceptar algunes s’han fet i altres no”.

S’han realitzat per exemple, els projectes de modernització dels polígons industrials i el condicionament lumínic dels passos de vianants. Però no s’ha realitzat l’adequació i accessibilitat del carrer Major i la Vila, i tampoc s’han instal·lat els serveis públics dels parcs municipals, “que són molt necessaris”.

Una de les mesures que proposarà Compromís per als pressupostos del 2018 de Cocentaina és la millora i adequació de les vivendes municipals de Cocentaina per a poder oferir serveis municipals (com la ràdio, el jutjat de pau, les dependències municipals o cedir-les a entitats) o promoure la vivenda social.

Font: Rodrigo Paños./


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *