foradia subscriutegrat

El matí de Cap d’Any Cocentaina buscarà a l’home de les orelles

• A Cocentaina existeix el costum ancestral d'enviar els xiquets a buscar l'home de les orelles, un personatge de l'imaginari valencià • Es tracta d’una festa que es preveu multitudinària, com l'any passat.

A Cocentaina existeix el costum ancestral d’enviar els xiquets a buscar l’home de les orelles, un personatge de l’imaginari valencià (en altres pobles se’l coneix com home dels nassos), que només es fa visible el 31 de desembre.

El matí de Cap d’Any, xiquets i grans eixiran a buscar l’home de les orelles, un home amb tantes orelles com dies li queden a l’any. Es tracta d’una festa que es preveu multitudinària, com l’any passat.

La festa començarà amb una cercavila, pel passeig del Comtat, a càrrec del grup Mal Passet de Cocentaina. Continuarà amb una animació al Pla de la Font, allà les 10:30, en què tots els xiquets buscaran l’home de les orelles pels comerços de Cocentaina, per tornar altra vegada al Pla de la Font.

L’acte està organitzat per la regidoria de Promoció del Valencià i l’oficina AVIVA de l’ajuntament de Cocentaina i per la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat.

El cartell anunciador és obra de l’artista italià afincat a Cocentaina, Ricardo Ricartes, autor, juntament amb l’escriptor Francesc Gisbert i el cantant Dani Miquel, del conte La Maria no té por, en què està basada la imatge de l’home de les orelles. El pregó ha estat elaborat per l’escriptor Víctor Labrado.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *