foradia elgrat

Premi Baldiri Reixac al CEIP Real Blanc

El guardó valora la qualitat global i el tractament a la llengua valenciana en el marc d’una societat democràtica • XXXVII Premis Baldiri Reixac 2014-2015 en la categoría d’escoles guanyador el CEIP Real Blanc de Cocentaina • El tema, escollit pels alumnes, va resultar ser molt vivencial amb múltiples possibilitats de treball

SONY DSC

El projecte de treball “Les Olimpíades” el CEIP Real Blanc guanya el XXXVII Premis Baldiri Reixac 2014-2015 en la categoria d’escoles. Aquest premi  atorgat per la Fundació Lluís Carulla, i valorat amb 3.300€, es lliurarà el proper 3 de juny al Palau de Pedralbes de Barcelona, juntament a 11 escoles més del mateix àmbit lingüístic.

Aquest projecte sorgeix com a resultat del treball realitzat al curs de formació 2013-14 de plantejar una altra manera de treballar el currículum a nivell de centre. Amb aquest treball no sols van pensar amb l’alumnat i els mestres. La comunitat educativa l’entenen com un tot. A més a més no podien oblidar de la relació que “la nostra escola té amb l’entorn”.

A més mantenir l’esforç en la participació en les diverses activitats organitzades al poble i ara es volia que foren les activitats esportives de l’entorn les que entraren a l’escola: van entrar esportistes d’èlit de l’Alcoià i el Comtat i clubs esportius del poble.

SONY DSC

El tema, escollit pels alumnes, va resultar ser molt vivencial amb múltiples possibilitats de treball tant per a infantil com per a primària. Va encaixar adequadament en el treball diari a l’aula perquè abraçava molts aspectes del currículum i va possibilitar el treball interdisciplinari. El protagonisme de l’alumnat i dels seus òrgans de representació en els processos de planificació, actuació i avaluació va ser molt significatiu”.

Hi va haver un ampli consens de compromís per part de tot el claustre i ens van adonar que és possible la idea de fer camí junts, mestres i alumnes, implicant-se el conjunt de tota la Comunitat Educativa. Finalment, el procés de seguir és perfectament aplicable a altres projectes, tant en l’àmbit de centre com de cicle, nivell o aula i “el podem considerar motor de canvi per a generar noves iniciatives transformadores”.


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *