foradia mediambient

El “Cant dels Angelets” d’Ontinyent s’interpretarà a Fitur 2018

• El “Cant dels Angelets”, cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals d’Ontinyent des de 1662, s’interpretarà per primera vegada a Madrid • El regidor de Política Econòmica i Turisme, Pablo Úbeda, destacava que “les nostres tradicions de sempre han de ser posades en valor al màxim


El “Cant dels Angelets”, cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals d’Ontinyent des de 1662, s’interpretarà per primera vegada a Madrid. Serà el pròxim 20 de gener, en la Fira Internacional de Turisme “FITUR”.

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació de Festes de la Puríssima organitzen el que serà un desplaçament històric per als “Angelets”, que al llarg de la història d’aquesta tradició només han interpretat el cant vestits com a tals en dues ocasions a València.

El “Cant dels Angelets” era declarat Bé Immaterial de Rellevància Local el passat mes de novembre per la Generalitat Valenciana, atenent una petició realitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Festes.

El consistori i l’associació organitzen una expedició en bus de prop de 100 persones (inclosos els angelets de 2017) que compta amb la col·laboració de la Diputació de València.

El regidor de Política Econòmica i Turisme, Pablo Úbeda, destacava que les nostres tradicions de sempre han de ser posades en valor al màxim i tenir tota l’atenció que es mereixen, ja que a més a més el seu atractiu pot ser aprofitat com a element d’atracció“.

El president de l’Associació de Festes de la Purísima, Salvador Pastor, posava de relleu la singularitat del desplaçament, “ja que és la primera volta que els Angelets eixiran de la Comunitat Valenciana, al marc d’una activitat que ens ajudarà a obrir les nostres festes en honor a la Patrona a l’exterior i a donar a conèixer un cant amb un gran valor, reconegut per la Generalitat amb la seua protecció com a Bé Immaterial de Rellevància Local”.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *