foradia pressupostparticipatiualcoi

Increment de visitants al Nadal Alcoià d’un 24% respecte a l’any passat

• La ciutat està aconseguint desestacionalitzar la demanda que tradicionalment es concentrava en el dia del Bàndol i Cavalcada. • L'ampliació de l'oferta entorn del recurs del Nadal amb exposicions de cartells, de pessebres, rutes del Tirisiti, el Mercat de Nadal, l'oferta comercial, les sessions ampliades del Tirisiti, etc. estan donant els seus fruits


Alcoi ha experimentat un increment de visitants del 24% respecte a l’any 2016 durant el període nadalenc. Així ho indiquen les xifres de l’oficina de Turisme d’Alcoi.

Les xifres llancen l’evidència que Alcoi creix exponencialment en visitants tots els caps de setmana des que començara la campana nadalenca a la fi de novembre.

D’aquesta manera, gràcies a l’oferta conjunta que representa Alcoi Ciutat del Nadal, la ciutat està aconseguint desestacionalitzar la demanda que tradicionalment es concentrava en el dia del Bàndol i Cavalcada.

L’ampliació de l’oferta entorn del recurs del Nadal amb exposicions de cartells, de pessebres, rutes del Tirisiti, el Mercat de Nadal, l’oferta comercial, les sessions ampliades del Tirisiti, etc. estan donant els seus fruits aconseguint posicionar a Alcoi com una destinació turística per al període nadalenc més enllà de la trilogia. Esdeveniments com les Pastoretes, la Castanyera o la Nit de cap d’any comencen a incorporar-se a la tradició de moltes famílies de pobles veïns, que no conceben un nadal sense visitar en el Teatre Principal al nostre més benvolgut ambaixador Tirisiti.

Contundent en aquest sentit ha sigut el resultat de visitants del Casal del Nadal, amb un total de visitants de 2.842 enfront dels 411 de l’any passat, 7 vegades més turistes sent molt significativa la xifra de desembre passant de 203 visitants del 2016 a 2.486 el 2017 el que representa 12 vegades més turistes l’any que acabem de tancar.
Respecte a les dades de visitants a la web de turisme, el més rellevant és l’increment d’usuaris de www.alcoyturismo.com en el període de Nadal, comptabilitzant del 29 de novembre al 7 de gener. S’ha passat dels 5.799 usuaris en 2016 als 9.811 en 2017. Quant a les visites de 20.683 en 2016, s’ha passat a 33.313 en 2017.

Per altra banda, cal destacar, que la Cavalcada es va transmetre en directe, a més de per internet, per televisions nacionals com TreceTv, Mediaset, Antena 3 i Televisió Espanyola.

Per a la regidora de Turisme Lorena Zamorano “aquestes xifres són un indicador que reflecteix que anem per bon camí, que les polítiques de promoció estan donant els seus resultats i que la implicació de la ciutat és fonamental, en concret del sector comercial i turístic”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *