foradia subscriutegrat

Arranquen les activitats prèvies de la Fireta de Sant Antoni 2018

• Muro inicia les activitats prèvies a la històrica Fireta de Sant Antoni amb la inauguració de la V Biennal Art Nostre, a càrrec de l’Associació Art Nostre i la Mancomunitat • L’edil de Turisme i Promoció Econòmica, Carolina Iváñez, ha declarat que aquesta serà una edició carregada d’activitats per a tots els públics, en una Fireta millor cada any, “on volem donar a conéixer les nostres tradicions".

Muro inicia les activitats prèvies a la històrica Fireta de Sant Antoni, que enguany té lloc del 19 al 21 de gener. Serà avui, dia 12 de gener a les 20:00h amb la inauguració de la V Biennal Art Nostre a càrrec de l’Associació Art Nostre i la Mancomunitat, que comptarà amb l’actuació de jazz Club el Mussol.

L’edil de Turisme i Promoció Econòmica, Carolina Iváñez, ha declarat que aquesta serà una edició carregada d’activitats per a tots els públics, en una Fireta millor cada any, “on volem donar a conéixer les nostres tradicions i el treball que porten a terme les associacions del nostre poble a les que agraïm la seua participació. Esperem un alt nombre de visitants que podran gaudir d’un cap de setmana lúdic i festiu”.

El dimecres 17, hi haurà la tradicional benedicció d’animals i missa en honor a Sant Antoni a l’Ermita de Sant Antoni.

El dijous 18 començaran les inauguracions de les exposicions, i espais benèfics en les que col·laboren les associacions locals, i que continuaran el divendres 19.

A banda aquest mateix divendres al Matzem, a les 20.30h, es comptarà amb l’actuació del Grup de Rock en Valencià Barbaritats.

El dissabte 20 de matí es realitzarà l’acte oficial d’inauguració amb la interpretació del Tio Pep, amb els Cors de la Parròquia i del Jubilats i les rondalles La Lira, la Rebolikà i El Baladre i el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Xafigà. I es farà un acte de reconeixement al restaurant Casa Calvo com a una de les empreses amb més tradició a Muro.

Aquest any hi haurà animació de carrer a càrrec dels ballets locals, Elena Tudela, Ahinoa Font i Mapi Moltó, hi haurà escenari per al públic infantil ubicat a la Plaça del Palau de la Senyoria, amb titelles, contacontes, màgia i tallers i jocs per als menuts.

Com a novetat es comptarà amb el Circuit per a xiquets i majors del Tren Alcoi-Gandia, ubicat a l’aparcament del Batà amb la col·laboració de l’Associació d’amics del Tren Alcoi-Gandia, com a commemoració del 125 aniversari.

El dissabte 20 hi haurà la XV edició de la Muntada i domatge de cavalls, el Concert i Lliurament de Premis de Composició Poble de Muro per a Dolçaina i percussió a càrrec de la Xafigà, la projecció del Documental Serpis de Ferro, El tren dels Anglesos. La Via verda Alcoi- Gandia, de Documentart, i com a colofó l’actuació musical a la Plaça del Matzem a les 20:30 del grup de folk Urbàlia Rurana.

Per al diumenge 21 es comptarà amb la tercera edició del Canicross i marxacan Vila de Muro, el torneig de Raspall i com a plat principal la XXXV edició de l’Aplec de Danses amb el Grup de Danses Baladre i com a convidat el grup de danses d’Ontinyent. De vesprada es celebrarà la tradicional romeria a Sant Antoni, i a les 20:00h. hi haurà un espectacle de focs per la cloenda a càrrec de Nebbulah.

A més d’aquests actes hi haurà Fireta d’animals, mercat medieval, parades comercials, zona dedicada a la gastronomia, tallers infantils, etc, i per als amants de la fotografia el III Concurs Fotogràfic Foto- Fireta 2018 a càrrec de l’Associació Fotogràfica Flasheros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *