Foradia elgrat

Curs en línia d’educació financera per a docents

• El curs s’iniciarà la setmana vinent, considerant el baix nivell de cultura financera apreciat a Espanya en relació amb altres països i l'absència d'iniciatives globals. • L'objectiu d’aquest curs és introduir als formadors aspectes elementals del món financer i econòmic perquè puguen traslladar aquests coneixements als seus alumnes

El curs “Finances bàsiques: és bàsic saber el bàsic s’iniciarà la setmana vinent dins del programa “Finança’t”, de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, que va començar en 2016 considerant el baix nivell de cultura financera apreciat a Espanya en relació amb altres països i l’absència d’iniciatives globals.

Dirigit a professors de secundària de la Comunitat Valenciana, el nou curs s’impartirà en línia a través del Cefire, la plataforma de formació al professorat de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

L’objectiu d’aquest curs és introduir als formadors aspectes elementals del món financer i econòmic perquè, a més d’ajudar-los a millorar en les decisions i en la gestió de la seua economia personal, puguen traslladar aquests coneixements als seus alumnes perquè prenguen consciència de la importància de comprendre els conceptes bàsics per al dia a dia de la seua economia, tant en el present com en el futur.

El curs, que en aquesta primera edició tindrà 30 alumnes, comptarà amb un temari variat que inclou el sistema financer, el sistema tributari espanyol, el món de l’empresa i l’emprenedurisme, el finançament, les assegurances, i els fraus i la ciberseguretat.

L’educació financera aporta coneixements, capacitats i habilitats per a gestionar i planificar les finances en cada etapa de la vida, prendre millors decisions i ser consumidors més racionals i intel·ligents, considerant que totes les persones al llarg de la seua vida hauran de prendre decisions relacionades amb l’estalvi, el consum, el finançament, les inversions, l’emprenedurisme, la jubilació, etc.

El curs compta, a més, amb el suport de la Universitat de València, de l’Ajuntament d’Ontinyent i, molt directament, de l’Obra Social de Caixa Ontinyent.

Car ressenyar que Finança’t actua a través d’aquesta web, amb informació segmentada per temes i edats, amb test per a autoavaluació de coneixements, vídeos explicatius i diverses eines. Conté també amb una col·lecció de contes infantils de temàtica financera molt bàsica, té una presència molt activa en xarxes socials i desenvolupa programes de tallers i jornades formatives dirigits a públics diversos: escolars, mestresses de casa, jubilats, etcètera.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *