foradia mediambient

Lliurament dels títols d’assistència dels Cursos Alcoi Participa

S’ha mantingut un encontre amb les associacions veïnals, i amb els grups de seguiment dels Pressupostos Participatius 2014 i 2015 • Lliurament dels títols d’assistència dels Cursos Alcoi Participa 2015 i reunions amb veïns i entitats • El pròxim curs previst és “Crear i gestionar un blog amb Wordpress, per arribar a tot el món”, i es farà en octubre

cursos participa

Reunió dels grups de treball dels Pressupostos Participatius./lesmuntanyes.com

Es va fer el lliurament aquest dimarts dels certificats d’assistència dels primers cursos organitzats per la Regidoria de Participació Ciutadana, amb el nom de Cursos Alcoi Participa 2015. Durant el primer semestre de l’any s’han realitzat tres cursos dirigits a membres de les associacions cíviques d’Alcoi, per a millorar i fomentar la seua presència a la societat, comunicació i visibilitat.

El primer curs es titulava “Disseny gràfic i retoc fotogràfic, per a elaborar cartells i comunicacions”, es va impartir entre febrer i març, i el van finalitzar 16 alumnes. El segon curs es titulava “Xarxes socials, per a impulsar la presència i la comunicació”, es va impartir durant el mes de març i el van finalitzar 15 alumnes. Tant el primer com el segon curs van comptar amb professorat de l’Acadèmia Da Vinci d’Alcoi, i es van poder realitzar gràcies a la cessió d’una aula d’informàtica per part de l’IES Cotes Baixes.

El tercer curs es va fer el passat mes de maig i es titulava “Treballar amb documents compartits (Drive, Doodle, Loomio…)”. El van finalitzar 8 alumnes i ha estat impartit per professorat de l’Associació Preparacción, especialista en processos participatius i estudis socials. El lloc va ser una aula d’informàtica cedida per l’IES Pare Vitòria.

El pròxim curs previst és “Crear i gestionar un blog amb WordPress, per arribar a tot el món”, i es farà en octubre, al CIPFP Batoi, amb professorat de l’empresa de disseny i comunicació Panda Creatiu.

La col·laboració amb les entitats que demanaven els cursos, amb els centres educatius que han cedit les aules i amb les empreses que els han impartit ha sigut fonamental per al bon desenvolupament d’aquest primer programa de cursos.

estefaniablanes 1En paraules de la regidora de Participació Ciutadana Estefania Blanes, “aquesta campanya formativa enfocada a la participació ciutadana era una demanda recurrent de les entitats cíviques d’Alcoi, i amb aquesta primera campanya es pretén iniciar un seguit d’activitats formatives anuals per a millorar i aprofundir en l’associacionisme i en la participació. Per als pròxims anys, el Departament de Participació Ciutadana té previst fer enquestes obertes per a prioritzar aquells temes o qüestions sobre els que les associacions i els ciutadans particulars demanen formació, i que permeta millorar la participació a Alcoi”. El que es pretén, segons Blanes, “és que el programa formatiu de Participació Ciutadana responga als interessos i demandes dels propis interessats”. Estefania Blanes també ha incidit en el fet que “la passada legislatura hem fet passos molt importants per impulsar la participació de la ciutadania en la presa de decisions, i només esperem que de cara al futur l’Ajuntament continue posant en marxa processos i iniciatives que estimulen la participació, perquè estem segurs que els alcoians i les alcoianes continuaran reclamant els seus espais de decisió i protagonisme a la màxima institució local”.

Cal assenyalar que també està previst que en pròximes convocatòries els cursos puguen fer-los qualsevol ciutadanà, siga o no siga representant d’una associació, ja que no cal ser membre d’una associació per a interessar-se i participar en la vida pública.

Associacions veïnals i Pressupostos Participatius

Aquesta setmana, també, la Regidoria ha convocat dues reunions de treball. La primera, el dimarts, va ser amb les catorze associacions veïnals d’Alcoi, per a tractar assumptes com les subvencions per a enguany, la cessió de material municipal i de permisos d’activitats, la necessitat de comptar amb un segur de responsabilitat civil, etc.

La segona reunió, el dimecres, ha sigut amb el grup de seguiment dels Pressupostos Participatius, en què els membres d’aquests grups, tant de la campanya del 2014 com del 2015, han estat informats de lasituació actual de cadascun dels projectes sorgits d’aquests processos de democràcia directa. Queden per finalitzar dues inversions del 2014, que són el Pla Integral d’Accessibilitat i millores en la zona de la Placeta de les Eres, i també falten les cinc inversions que van eixir del procés per al 2015, a falta que es dote de les partides pressupostàries necessàries.

cursos participa alcoi 1

En ambdues reunions la regidora de Participació, Estefania Blanes, es va acomiadar dels assistents, els va agrair la seua inestimable col·laboració en el temps que ha estat al front de la Regidoria, els va recordar que ara l’Ajuntament compta amb un Departament propi de Participació que té l’objectiu de fomentar i millorar la participació entre ciutadans, polítics i tècnics municipals, i especialment els va animar a continuar implicant-se per a millorar la nostra ciutat i fer d’Alcoi una ciutat més participativa i solidària.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *