lasarga ajualcoipresuparticipa

Compromís denuncia retards del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, “un nou engany del Govern de Rajoy”

• L’arribada de l’AVE a Castelló tindrà conseqüències negatives per a la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. • “A més que el que ha arribat a Castelló no és un AVE i porta dues avaries importants en una setmana”, assenyala Calabuig, “cal remarcar que entre València i Castelló es perdrà ara més temps

L’arribada de l’AVE a Castelló tindrà conseqüències negatives per a la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. Així ho denunciava el portaveu comarcal de Compromís per la Vall d’Albaida, Nico Calabuig, junt amb la portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya.

A més que el que ha arribat a Castelló no és un AVE i porta dues avaries importants en una setmana”, assenyala Calabuig, “cal remarcar que entre València i Castelló es perdrà ara més temps, perquè abans d’instal·lar el tercer carril sí que es podia circular a 200 km/h per eixe tram i ara la velocitat màxima serà de 160 km/h”.

D’aquesta manera, el tram comportarà retards d’almenys 20 del 70% al 80% dels serveis, ja que com que no han estat millorats, la velocitat màxima que poden agafar aquests trens és menor.

Per tant, als trens directes del tram Xàtiva-València es veu reduïda en 20 km/h (de 140 a 120); “cosa que redundarà en una pitjor qualitat del servei, ja que aquests trens tenen seients per a serveis de rodalia i no per a mitjanes distàncies de més de dues hores com és el cas, no estan ben insonoritzats i, el que és més greu, no estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. En definitiva, són vehicles que estan totalment obsolets per al segle XXI”.

El portaveu comarcal valencianista explicava de manera detallada les conseqüències negatives del nou “engany del govern de Rajoy”. Al tram València Nord – Sagunt, s’empra un sistema de seguretat perquè els dos trens d’Alta Velocitat Madrid – Castelló, puguen circular. Aquest sistema de seguretat, conegut com ASFA Digital, el tenen instal·lat els trens de la sèrie 592’2, que són els que actualment circulen per la línia d’Alcoi, però no els trens de Rodalia, que són de la mateixa sèrie 592, però que no van ser modernitzats a finals dels 90, que cobreixen el trajecte València Nord – Sagunt – Caudiel.

Calabuig comenta al respecte que “Renfe Operadora ha decidit canviar els vehicles de la línia: els modernitzats, que prestaven servei a la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, passar-los a fer els serveis de Rodalia a Caudiel i els que continuen tal com fa vora 35 anys, passar-los a prestar servei a la línia d’Alcoi“.

Per aquests motius, el portaveu denuncia que“el nou gran anunci del govern d’Espanya torna a ser retòrica buida de contingut per a tota la ciutadania valenciana, però per a la gent de la Vall d’Albaida usuària del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, encara és pitjor, és una burla”.

Per concloure, Calabuig afirmava que açò suposa una nova oportunitat perduda del Ministeri de Foment per a invertir i modernitzar la nostra línia de tren tal com mereix la ciutadania de la nostra comarca. És una llàstima que en els darrers pressupostos de l’Estat, el PP i Ciudadanos votaren en contra de l’esmena presentada pel grup de Compromís al Congrés liderat per Joan Baldoví, que demanava la modernització de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi”.

Finalment, cal ressenyar que des de Compromís es presentarà, a través de Baldoví, una pregunta al Congrés “i acudirem allà on faça falta per denunciar aquesta nova injustícia, aquest nou engany a la gent de la nostra comarca per part del Govern de Rajoy”.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *