foradia subscriutegrat

La Carrasca-Ecologistes en Acció demana als ajuntaments entre Alcoi i Xàtiva que fomenten l’ús del tren en les seues pàgines web

Dels dotze pobles de la línia entre Alcoi i Xàtiva, només quatre informen dels horaris en la seua web principal o en la de turisme

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha fet una revisió de les pàgines web de les dotze poblacions on té parada la línia ferroviària Alcoi-València en el seu recorregut entre Alcoi i Xàtiva.

Així, s’ha pogut comprovar, assegura, “que les pàgines web de sis d’estos municipis no ofereixen cap informació” sobre l’existència d’este mitjà de transport essencial per a les nostres comarques. Es tracta d’AlcoiAgresBufaliMontavernerel Genovés i Xàtiva, “que no fan cap referència a este servei ni en la seua web principal, ni en les web d’informació turística”. Així, en l’apartat de Turisme titulat “Com arribar”, només indiquen la possibilitat de fer-ho amb cotxe particular o, en el cas de Xàtiva, s’informa dels diferents mitjans de transport públic, inclòs el tren, però no es fa cap referència a la línia València-Xàtiva-Alcoi.

La part positiva es troba a les web d’altres quatre ajuntaments (OntinyentAlbaidala Pobla del Duc i Benigànim), que sí que informen correctament i inclouen la taula actualitzada d’horaris, a més de manera fàcilment accessible amb un enllaç en la seua pàgina d’inici. En el cas de la Pobla del Duc s’informa també del servei d’acompanyament a l’estació que ofereix l’Ajuntament i del telèfon per a utilitzar-lo. “És una llàstima que en la web de l’Ajuntament d’Ontinyent no es difonga també el servei d’autobús que, per a facilitar l’ús del tren, comunica el nucli urbà amb l’estació, amb els seus horaris i parades”, assegura La Carrasca.

Finalment, les pàgines web dels ajuntaments de Cocentaina i d’Agullent no faciliten cap informació sobre el tren ni altres mitjans de transport públic, “però almenys sí que en fan referència en les pàgines web municipals de turisme, en l’apartat “Com arribar”, encara que no reprodueixen els horaris (només l’enllaç a la pàgina genèrica de RENFE)”.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció defensa que una bona campanya que informe i divulgue millor els horaris d’este mitjà de transport i facilite el seu ús per part dels ciutadans, pot contribuir a augmentar la seua utilització; per tant, animen els municipis que encara informen de manera insuficient a fer un petit esforç per a divulgar més i millor entre els seus conciutadans i possibles visitants l’existència i els horaris dels serveis de transport públic, en especial del tren, tan important per al futur de les nostres comarques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *