foradia cdturisme

Podem Alcoi se suma a la vaga del Dia de la Dona

• Des de Podem Alcoi comuniquen que donaran suport a la vaga, entre les seues raons consta "la inacceptable violència masclista • "Les dones segueixen assumint en tot el món una càrrega desproporcionada de treball no remunerat"

El pròxim 8 de març, hi ha una vaga organitzada amb motiu del Dia de la Dona. Una vaga sostinguda per diferents col·lectius i associacions, entre ells la coordinadora 8-M i els dos principals sindicats CCOO i UGT.

Des de Podem Alcoi comuniquen que donaran suport a l’acte, entre les seues raons consta “la inacceptable violència masclista que només a Espanya ha suposat l’assassinat de més de 1.000 dones en tot just 14 anys“.

També la desigualtat laboral de gènere, amb una bretxa salarial del 20% a favor dels homes, on “les dones segueixen assumint en tot el món una càrrega desproporcionada de treball no remunerat“, tal com afirma el portaveu de Podem Alcoi Aarón Ferrándiz.

Aquesta desigualtat també troba presència als permisos de maternitat i paternitat que possibiliten el repartiment de responsabilitats en la cura de filles i fills entre ambdós progenitors, que són insuficients i escassos. “Així mateix, les dones migrants es veuen sotmeses a condicions laborals més precàries que els homes migrants veient exposades a jornades de treball més llargues i a un accés a la protecció social inexistent o molt limitat”.

Davant aquesta realitat, Aarón Ferrándiz afirma que “acabar amb la discriminació entre dones i homes resulta, no tant sols un deure ètic, sinó un inajornable compromís històric en el qual totes les institucions de l’Estat, inclosos els ajuntaments han de participar activament i protagónicament”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *