foradia elgrat

Guanyar denúncia: Sedano ha balafiat 50.000 € alcoians amb el silenci del PSOE

• Alcoi ha perdut més de 50.000 euros de fons públics "a causa de la mala gestió de Jordi Sedano" • Aquests fets no van ser en cap moment motiu de denúncia per part del Govern actual


Alcoi ha perdut més de 50.000 euros de fons públics “a causa de la mala gestió de Jordi Sedano, per motiu d’eludir les seues responsabilitats i incomplir la revisió de preus estipulada al contracte de la recollida de brossa i neteja dels carrers.

Ho denuncia Guanyar Alcoi, qui assegura el llavors alcalde i el regidor Santi Botella, responsable de la regidoria de Medi Ambient des de 2008 fins al 2011, van obviar la revisió de preus de la contracta de recollida de residus sòlids urbans (RSU) i neteja viària que constava en el contracte.

Fruit d’aquesta irregularitat, la contracta afectada, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), va portar aquesta qüestió als Tribunals, que van sancionar a l’Ajuntament d’Alcoi a pagar l’import impagat, 723.482,13 €, més 19.206,96 € en interessos.

La cronologia dels fets és la següent:

  • Al contracte de RSU i neteja viària constava anualment una revisió de preus per diversos factors.
  • Aquesta revisió no es va realitzar entre el 2008 i 2011, últims tres anys del contracte i amb el Govern del PP amb Sedano al capdavant.
  • FCC valorava la comprovació del cost del servei en un increment de 788.000 euros, que el Govern de Sedano va decidir obviar i, en conseqüència, el 2014, FCC va portar aquesta qüestió al Tribunal del contenciós-administratiu contra l’Ajuntament d’Alcoi.
  • El Tribunal va determinar que finalment l’import impagat es valorava en 723.482,13 €, més 19.206,96 € en interessos.
  • En total feia càrrec a l’Ajuntament d’Alcoi d’una sanció de 742.689 € a abonar a FCC i que ha hagut de pagar en 2017 mitjançant un préstec demanat a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), el qual incrementarà la despesa total pels interessos en 33.920,61 €, fent un total de 776.609,7 €, 53.127,57 més que l’import inicial subjecte a la dita revisió.

El silenci del Govern del PSOE

Aquests fets no van ser en cap moment motiu de denúncia per part del Govern actual. Cosa la qual indica una “aliança implícita entre Jorge Sedano i el Govern del PSOE de Toni Francés“. Més encara, Sedano, ara del partit Ciudadanos, “s’ha convertit en el major garant de l’estabilitat del Govern de Toni Francés”.

En aquest aspecte, el regidor Cristian Santiago reclama al Govern del PSOE “que no mire contínuament cap a altre costat en tots els temes que repercuteixen negativament en la gestió de Sedano i del PP. Ja ho està fent amb els sobrecostos del Teatre Calderón; amb els continus retards en l’acompliment de la sentència de La Rosaleda; com també ho ha fet amb els nous Jutjats; entre d’altres. És un seguit d’encobriments incomprensibles que sols responen a una lògica partidista”.

A més demana que “els més de 50.000 euros que hem hagut de pagar tots els veïns i veïnes d’Alcoi per la mala praxi de Sedano, hauria de pagar-los ell i el seu equip. A hores d’ara, 7 anys després, tots els alcoians i alcoianes continuem pagant la mala gestió i el desgovern de Sedano, i això és inconcebible“.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *