foradia subscriutegrat

La Xylella fastidiosa avança a les nostres comarques

• Detectat recentment el sisé brot en les nostres comarques, la Xylella fastidiosa avança provocant danys mediambientals i econòmics a 57 municipis • Vicenta Jiménez, senadora d'Unidos Podemos per Alacant, urgeix al Govern a revisar els seus plans, "tenint en compte que l'estratègia de contenció i erradicació de la plaga està fallant"


Detectat recentment el sisé brot en les nostres comarques, la Xylella fastidiosa avança provocant danys mediambientals i econòmics a 57 municipis, afectant fonamentalment a espècies com l’olivera, la vinya, l’ametler, la prunera, el préssec i el llimoner, cultius profundament arrelats al nostre entorn.

Per aquest motiu, Vicenta Jiménez, senadora d’Unidos Podemos per Alacant, urgeix al Govern a revisar els seus plans, “tenint en compte que l’estratègia de contenció i erradicació de la plaga està fallant“. La senadora ha requerit al Govern informació relativa a les actuacions realitzades per TRAGSA (empresa estatal encarregada de gestionar problemes fitosanitaris).

La senadora alcoiana ha registrat també una bateria de preguntes dirigida al Govern perquè explique si incentiva algun tractament alternatiu a l’actual, consistent en l’erradicació i crema de les plantes afectades, que “no està oferint resultats satisfactoris“.

Exigim al Govern la màxima coordinació entre totes les administracions per a garantir que els protocols d’erradicació funcionen correctament”, planteja Jiménez, qui també exigeix “esforços per a investigar un tractament alternatiu davant una plaga que amenaça seriosament a un sector tan important en termes econòmics per a la Comunitat Valenciana”.

El Cercle de Podem Alcoi, al seu torn, està preparant una trobada amb la Plataforma d’afectats per la Xylell del País Valencià i amb els col·lectius d’agricultors afectats. Segons el responsable de comunicació, Aarón Ferrándiz, és de vital importància erradicar aquesta plaga que afecta, segons les dades conegudes aquesta setmana, a 57 municipis en les Comarques de La Marina i El Comtat i que està provocant pèrdues en el sector de l’ametler i deteriorant greument el nostre entorn.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *