foradia pressupostparticipatiualcoi

Nova ubicació per al repartiment de la pólvora de l’Alardo

• L'alberg del Baradello de Moya serà l'espai en el qual es desenvolupe el repartiment de la pólvora per a l'Alardo de la festa de moros i cristians del 2018 • L'Alardo d'Alcoi serà el primer a ajustar-se al nou Reglament d'Explosius, aprovat en 2017 i d'obligat compliment en 2019


L’alberg del Baradello de Moya, situat a El Preventori, serà l’espai en el qual es desenvolupe el repartiment de la pólvora per a l’Alardo de la festa de moros i cristians del 2018. D’aquesta manera, no es realitzarà en l’alberg caní d’Alcoi, decisió que va alçar nombroses crítiques.

L’Associació de Sant Jordi s’ha decantat per aquesta nova ubicació. La fundació que regenta l’alberg ha concedit l’autorització per a poder desenvolupar el repartiment. Les instal·lacions compten amb els informes tècnics favorables de l’Ajuntament d’Alcoi.

El repartiment es desenvoluparà durant tota la jornada del dia 20 d’abril i durant el matí del 21. Es repartiran 2.800 quilos de pólvora. Els festers arreplegaran la pólvora ja introduïda en les cantimplores.

Amb aquestes mesures, al costat dels cursos de formació desenvolupats entre gener i febrer, l’Alardo d’Alcoi serà el primer a ajustar-se al nou Reglament d’Explosius, aprovat en 2017 i d’obligat compliment en 2019. L’Associació de Sant Jordi ha decidit avançar-se en l’aplicació de la norma perquè els festers puguen disposar de dos quilos de pólvora per a participar en l’Alardo.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *