foradia ivace

Xàtiva presenta un manual d’ús de llenguatge adminstratiu igualitari

• L'objectiu és utilitzar un llenguatge igualitari, no sexista, en la comunicació, i pretén proporcionar estratègies per a un ús igualitari de la llengua • L’ús d’un llenguatge sexista no és exclusiu de l’Ajuntament però la importància radica en el fet que aquesta és l’administració més propera

Xàtiva presenta una guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local, el municipi s’uneix així a les reivindicacions per la igualtat de gènere amb la campanya “Valencià per la igualtat”.

Aquesta guia, editada per les regidories de Promoció Lingüística i de Dona i Igualtat, pretén oferir recursos i estratègies als treballadors i treballadores per tal d’utilitzar un llenguatge igualitari, no sexista, en la comunicació, i pretén proporcionar estratègies per a un ús igualitari de la llengua, “des de la visió que la llengua és una construcció humana que per si mateixa no és sexista, sinó que ho és l’ús que en fem les persones”.

“Els textos de les administracions públiques han d’estar lliures d’usos discriminatoris, entre els quals hi ha els usos sexistes i androcèntrics de la llengua. És fonamental, des de les administracions públiques promoure uns usos lingüístics que permeten fer visibles les dones en els textos de l’Administració en general, però sobretot en els institucionals”, destaquen des de l’Ajuntament.

L’ús d’un llenguatge sexista no és exclusiu de l’Ajuntament però la importància d’iniciar accions igualitàries des del mateix Ajuntament radica en el fet que aquesta és l’administració més propera i és, per tant, un exemple a seguir per tota la ciutadania. Xàtiva se suma així a aquesta iniciativa que ja s’ha dut a terme en altres municipis valencians, com és el cas de Silla.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *