foradia subscriutegrat

Alcoi distingeix amb la seua Medalla d’Or al Círculo Industrial

• El president del Círculo Industrial, Eduardo Segura, per la seua banda, ha comunicat que l'objectiu del Círculo “és fer que la societat se senta orgullosa del d'ell, igual que el Círculo Industrial ho està del seu poble”. • D’aquesta manera, l'entitat s’afegeix a la llista de persones i institucions que han sigut reconeguts amb la Medalla d’or de la ciutat

La Corporació alcoiana ha procedit a entregar la Medalla d’Or al Círculo Industrial d’Alcoi com a homenatge per la seua rellevància històrica al municipi. Una decisió consensuada per tots els grups polítics de la Corporació.

Ha sigut l’any del 150 aniversari de la fundació de l’entitat. Des dels seus inicis, datat en 1868, el Círculo Industrial ha treballat per a fomentar la cultura alcoiana. Destaca la seua implicació en el teixit social, artístic i musical de la ciutat. Cal destacar la labor de l’entitat implicada en donar a conéixer el patrimoni històric alcoià. De fet, l’edifici del Círculo Industrial és un dels exemples més importants de l’art modernista.

Tal com va afirmar l’alcalde, Toni Francés, a l’acte “avui rendim homenatge en aquest Ajuntament, la casa de tots els alcoians i alcoianes i oberta a tots, a una de les institucions que més han influït en el desenvolupament de la vida local, de l’economia, de la cultura i l’art, de la vida social de la ciutat, el Círculo Industrial”.

El president del Círculo Industrial, Eduardo Segura, per la seua banda, va ressenyar l’esperit liberal que van enfondir en ell els antecessors, “esperit liberal en el sentit autèntic, de llibertat, com a homes lliures; perquè el Cercle és una societat privada lliure, en la qual cabem tots”. També ha assenyalat que el Círculo evoluciona al mateix temps que la societat en la qual s’integra, i que el seu objectiu “és fer que la societat se senta orgullosa del Círculo Industrial, igual que el Círculo Industrial ho està del seu poble”.

D’aquesta manera, l’entitat s’afegeix a la llista de persones i institucions que han sigut reconeguts amb la Medalla d’or de la ciutat. És el cas de Camilo Sesto, Ricardo Senabre, Isabel-Clara Simó, Juan Gil Albert, Ovidi Montllor, Amando Blanquer, o Ramón Castañer, entre d’altres. També la Universitat Politècnica de València, l’Assemblea local de la Creu Roja o el Cos de Bombers d’Alcoi, per posar sols alguns exemples.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *