foradia subscriutegrat

Carles Cortés presenta a Alcoi la seua última novel·la, “La vida dins dels ulls”

• L’autor ha construït una ficció on el personatge principal naix a partir de la trajectòria vital de l’alcoià d’adopció Gerardus David Story, vinculat, entre altres, a la Filà Judíos. • La presentació del llibre tindrà lloc dimarts 13 de març en la Filà Judíos (plaça Emili Sala, 2. Alcoi) a les 20 h.


L’escriptor alcoià Carles Cortés presenta a Alcoi el seu últim títol, La vida dins dels ulls. Es tracta d’una novel·la dual, amb dues històries paral·leles que tenen el poble jueu com a punt de reflexió.

L’autor ha construït una ficció on el personatge principal naix a partir de la trajectòria vital de l’alcoià d’adopció Gerardus David Story, vinculat, entre altres, a la Filà Judíos.

Com afirma el mateix autor: “amb un estil senzill i directe, he intentat construir una història doble amb dos personatges masculins que cerquen el per què de la seua existència. He treballat en aquesta novel·la des del 2010, sense pressa però sense pausa, en un relat que potser és el més ambiciós que mai he tingut com a escriptor”.

La novel·la esdevé un trencaclosques on cada peça quadra per construir un projecte vital i personal en una de les novel·les més íntimes i personals de l’autor. Una publicació de l’editorial catalana Galerada que ja havia reeditat la novel·la de Cortés Els silencis de Maria. En la seua redacció i edició han intervingut les correctores Maria Cabrera i Gemma Pellisa.

Aquesta novel·la se suma a l’obra de l’actual vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA. En ella es poden destacar les novel·les: Veu de dona (2001), Marta dibuixa ponts (2003), Els silencis de Maria (2008) i Sara, la dona sense atributs (2010). Els relats fantàstics La clau que obria tots els panys (2015) i El retorn dels llops marins (2016). Les peces teatrals, Veu de dona, Silencis, La dona sense atributs, Fets de rei i La joia. Cortés ha realitzat també diverses antologies sobre escriptores catalanes contemporànies i monografies sobre pintura i literatura.

La presentació del llibre tindrà lloc dimarts 13 de març en la Filà Judíos (plaça Emili Sala, 2. Alcoi) a les 20 h. Anirà a càrrec de l’historiador i director de la Biblioteca Municipal d’Alcoi, Josep Lluís Santonja, i el mateix autor.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *