foradia subscriutegrat

Santi Carbonell, alferes moro: “això cal viure-ho”

• Amb tan sols 30 anys, i sent empresari de professió, Santi es converteix enguany en un dels càrrecs festers més joves • El moment de l’arrancà serà una pujada d’adrenalina enorme

Santi Carbonell és l’alferes moro d’enguany, per la filà Magenta. Amb tan sols 30 anys, i sent empresari de professió, Santi es converteix enguany en un dels càrrecs festers més joves de la història d’Alcoi.

Bon dia Santi, quina és la teua història com a fester?

Jo sóc creuat de tota la vida, des que tenia cinc anys. Però també sóc de la filà Magenta des de fa un parell d’anys. Són dues filaes que comparteixen molt, estan molt agermanades, sempre s’ajuden conjuntament realitzant i compartint actes, assajos i sopars. El meu cor forma part de les dues, i en les dues em sent i em tracten com a casa.

Com vas decidir representar a l’alferes moro?

Ho vaig decidir gràcies a la meua colla d’amics, la Penya Mistela, un dia vam comentar que no n’hi ha via càrrec i amb la broma vam decidir que jo podria ser l’alferes. Des del 2014, quan vaig fer una esquadra d’en mig, ja em rondava la idea, i enguany m’he decidit perquè m’ha eixit l’oportunitat.

Com van els preparatius?

Cada dia tenim mil coses a fer. A més, com he engatussat a mig Alcoi per al boato, som molta gent la que estem involucrats, eixirem sobre 360 persones. I estem tots molt contents i il·lusionats. A més, els càrrecs festers d’enguany hem fet molta pinya, estem vivint com “una nochebuena” continua, quan acabe tot els trobaré molt a faltar.

Comenta’ns algun moment especial que hages viscut fins ara

El dia més xulo per a mi ha sigut de moment el de la presentació dels càrrecs, va ser un dia amb molts de nervis. Destaque tot el carinyo que la gent m’està demostrant, totes les filaes ens estan tractant molt bé, això cal viure-ho. Per a mi és un privilegi poder fer aquest càrrec sent tan jove.

Comenta’ns sobre l’heràldica

L’ha dissenyat Víctor Ferrer, que és un dels meus socis col·laboradors, me la va regalar per sorpresa. Representa el símbol de la filà Magenta en la batalla i el seu característic “parabales”.

Tu has sigut el teu propi dissenyador del teu tratge?

El meu i el de la favorita, que és ma mare, Toñi Quesada, que està igual o més il·lusionada que jo, per a ella eixir de favorita és un repte personal. El tratge conté referències a la filà Magenta, amb referències històriques i fantàstiques i amb algun detall de la filà Creuats també.

Què representa el boato?

Representa la conquista, la unificació entre els reïnós de Taifas, els beduïns creuaran el desert per a defensar Al-Andalus i Alcoi de la mà del seu general, Ibn Yusuf.

La teua mare és la favorita…

Sí, el meu pare, Santiago, i el meu germà, Jordi, són escuders. La meua parella, Omar Moreno, és abanderat i les rodelles són fills d’amics dels meus pares, Hugo i Aroa.

Parla’ns de la música

Baixaré amb 3 peces, una d’elles s’estrena per primera vegada en el carrer, de José Maria Valls Satorre, “Alhambra granadina”. I la favorita baixarà amb dues clàssiques, amb la Banda de Gorga, “Tardes de abril” i una fanfàrria, “El jinete”.

Quins seran els ballets?

Farem dos espectacles novedosos, amb una gran trajectòria, però que mai han actuat a Alcoi: Noel Barroso i el Ballet Alicia Montava.

Què és el que més il·lusió et fa de tot?

Per descomptat que l’Entrada. El moment de l’arrancà serà una pujada d’adrenalina enorme. I sobretot baixar amb la família, creuar-me amb ma mare eixe dia.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *