foradia cdturisme

Les ‘filaes’ mores invadeixen Alcoi la vesprada del Dia de l’Entrada

• Fidel Mestre, senzill però contundent, ha presentat als seus soldats al nombrós públic expectant • Una representació que ha dut tot un any de preparació per part de tots els seus components

Hui de vesprada l’esperada Entrada Mora ha arribat per conquerir Alcoi. El dia que s’escenifica l’arribada de les forces que lluitaran per mantenir el domini de la Vila d’Alcoi. Els Moros, preparats per a envair el territori, han cavalcat pel centre alcoià.

A les cinc de la vesprada ha sigut quan els Moros, un any més, intenten envair Alcoi. El seu Capità, Fidel Mestre, senzill però contundent, ha presentat als seus soldats al nombrós públic expectant. Ho ha fet des de la seua carrossa acompanyat d’un harem. Un sinuós ball ha escenificat la tornada d’al-Alzaq a Alcoi després del seu exili.

Abans de l’Alferes Moro, han baixat la resta de ‘filaes’ amb la seua música oriental i els seus vestits imponents.

Les ‘filaes’ alcoianes de la mitja lluna, han desplegat avui el seu meravellós espectacle acompanyades de nombrosos grups de ball, les bandes de música, espectaculars boatos, desenes de carrosses i plataformes… La fantasia ha sigut part essencial d’una desfilada que es reinventa any rere any sense perdre gaire esplendor.

La desfilada dels Moros l’ha tancat la filà dels Verds i el seu Alferes, José Jaime Bernabéu acompanyat de les seues Rodelles. Una processió lleugera però impetuosa, plena de fantasia amb aroma a encens.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *