foradia subscriutegrat

Un joc de rol desenvolupat per un professor de la UPV d’Alcoi per a millorar la logística professional

• LLOG és un joc de rol dirigit a professionals de la logística, amb el qual s'han format ja més de 200 persones i 50 empreses. • "Farà que el nostre procés siga més àgil, flexible i eficient, i millorarà la competitivitat de la nostra empresa”, destaca Rodríguez Villalobos.


LLOG és un joc de rol dirigit a professionals de la logística, amb el qual s’han format ja més de 200 persones i 50 empreses. El seu autor és Alejandro Rodríguez Villalobos, professor del departament d’Organització d’Empreses del Campus d’Alcoi de la UPV. La seua novetat més recent és la incorporació d’un nou sistema de projecció en temps real.

LLOG està basat en un magatzem en miniatura (L de Lilliput). Està dissenyat de forma modular, la qual cosa possibilita la creació de diferents escenaris de simulació (de major o menor complexitat, amb més o menys participants). Tots els seus elements (prestatgeries, operaris, productes, palets, vehicles) estan a escala. Açò permet que els alumnes fins i tot puguen realitzar càlculs d’aprofitament de superfície i volum, distàncies recorregudes, paletització i optimització de contenidors.

Rodríguez Villalobos explica que “es tracta d’experimentar en primera persona totes les accions i decisions que tenen lloc en el magatzem, traslladant a l’aula una experiència logística el més realista, professional i emocionant possible”.

En concret, es tracta d’experimentar en primera persona totes les accions i decisions que tenen lloc en el procés de preparació de comandes i d’expedicions des d’un magatzem (gestió d’inventaris, decisions d’ubicació, estiba i desestiba, rutes de picking, reposició de productes, gestió de la informació, consolidació de comandes, càlcul de rutes de repartiment, eficiència, treball en equip, lideratge, etc.).

LLOG ens permet veure què està passant realment en el magatzem, en el lloc i en el moment de l’acció, per a facilitar la presa de decisions… “farà que el nostre procés siga més àgil, flexible i eficient, i millorarà la competitivitat de la nostra empresa, destaca Rodríguez Villalobos.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *