lasarga ajualcoitel

Alcoi forma part d’una nova ruta paisatgística provincial

• Es tracta de ‘GR-330. Sender Costa Blanca interior’, una travessia impulsada per la Diputació d’Alacant • “La presència d’Alcoi en aquesta senda atorga a la ciutat una oferta turística natural i etnogràfica de primer ordre"


Alcoi ha sigut inclòs en una nova ruta paisatgística de la província d’Alacant. Es tracta de ‘GR-330. Sender Costa Blanca interior’, una travessia impulsada per la Diputació d’Alacant que permetrà conéixer els contrastos ambientals, culturals i paisatgístics de la província.

Aquesta ruta, de 434,9 km de recorregut, està dividida en 20 etapes, d’entre les quals la 8 (Ibi-Alcoi) i la 9 (Alcoi-Alfafara) discorreran pel municipi.

Aquestes dues rutes 8 i 9 tenen una dificultat entre moderada i difícil, una distància parcial d’aproximadament 18 km i una duració estimada de 6 h 15 min.

A l’inici de la Via Verda ja es pot contemplar un panell informatiu que inclou les especificacions d’ambdues rutes.

L’inici de la ruta ‘GR-330. Sender Costa Blanca interior té lloc al municipi de Gata de Gorgos, coronant al llarg dels primers quilòmetres el cim d’El Montgó. A través dels seus més de 400 km els senderistes també podran visitar altres parcs naturals com el d’El Hondo (Elx) i el de La Mata-Torrevieja, o coronar el cim d’Aitana, sostre de la província amb 1.558 m. L’última de les etapes desemboca en la ciutat d’Oriola, discorrent pel marge del riu Segura.

“La presència d’Alcoi en aquesta senda atorga a la ciutat una oferta turística natural i etnogràfica de primer ordre, a la que s’han d’afegir les vies verdes, els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola, senders de gran i petit recorregut, així com rutes cicloturístiques”, afirma la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *