foradia pressupostparticipatiualcoi

L’educació artística protagonitza el II Congrés Nacional d’Innovació Educativa celebrat a Xàtiva

• S’ha posat èmfasi, així, en la importància del fet que la legislació educativa contemple la inclusió de l’educació artística en el currículum en l’educació infantil, primària i secundària • “El món de l’educació està ple de veus i d’iniciatives que demanen un canvi urgent i profund en el model educatiu a tots els nivells".

L’educació artística ha sigut la protagonista de la segona edició del Congrés Nacional d’Innovació Educativa que ha tingut lloc a Xàtiva. Xiquetes i xiquets de diferents centres educatius del territori han pogut gaudir i posar en escena diferents espectacles artístics.

S’ha posat èmfasi, així, en la importància del fet que la legislació educativa contemple la inclusió de l’educació artística en el currículum en l’educació infantil, primària i secundària. Una faceta determinant per a aconseguir desenvolupar, per part dels alumnes, competències transversals que els seran útils i els ajudaran a pujar el nivell de rendiment acadèmic així com la intel·ligència emocional i els valors i l’empatia.

El congrés ha estat organitzat per l’IES Dr. Lluís Simarro amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports.

A la gal·la de cloenda, celebrada en el convent de Sant Domènec, on està present l’exposició “Personatges” d’Antoni Miró, també ha assistit la regidora d’Educació, Amor Amorós, a més de nombrosos especialistes en educació i pedagogia.

Durant la seua intervenció de clausura, l’alcalde ha afirmat que la celebració del II Congrés d’Innovació Educativa “situa a la nostra ciutat com a un nou referent en aquest àmbit”.

Cerdà ha assenyalat que “el món de l’educació està ple de veus i d’iniciatives que demanen un canvi urgent i profund en el model educatiu a tots els nivells. Cal plantejar-se el pas de les iniciatives individuals de professors que ja són capaços de llançar-se a utilitzar noves metodologies a una planificació d’un nou model més avançat, que incorpore l’educació artística des dels primers nivells, tal com passa en els països del nord d’Europa, els quals, curiosament, presenten els millors resultats acadèmics”.

El primer edil ha aprofitat la seua intervenció per fer una defensa d’un model d’educació pública de qualitat: “nosaltres creiem en l’escola pública com en el millor instrument perquè es garantisca una educació de qualitat”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *