foradia cdturisme

Les visites escolars donen l’inici a la cinquena edició de FirAll

Els alumnes dels centres educatius de Xàtiva han visitat els bancals d'alls de la localitat i han gaudit de les explicacions de José Guerola i Pep Gimeno Botifarra

Des de fa ja 5 anys Xàtiva celebra el FirAll, la fira d’all tendre, i els xiquets I xiquetes de la localitat han donat inici a aquesta fira amb les visites als bancals d’alls tendres de la ciutat, i acompanyats per les explicacions de Pep Gimeno Botifarra i José Guerola. Els primers escolars que van realitzar aquesta excursió van ser els alumnes del C.P Taquígraf Martí.

Durant tota la setmana la resta de centres de Xàtiva aniran realitzant la mateixa visita.

Però, no sols els alumnes dels col·legis gaurdiran de la cinquena edició del FirAll, i és que, a durant el cap de setmana hi ha una programació molt completa per a què tant els veïns i veïnes del poble gaudeixen d’aquesta celebració, com a gent d’altres localitats dels voltants.

Tot començarà a partir del divendres 21 de febrer a partir de les 19:30h, a la Plaça del Mercat, amb un concert a càrrec de “Los chicos del Swing”, i una degustació de tapes tendres oferides per l’Associació Gent del Mercat.

L’endemà, s’inaugurarà l’Albereda Jaume I, el mercat de productes ecològics, artesanals i de proximitat que estarà obert tot el dia. També a les 10 del matí hi ha programat un esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders. La jornada continuarà amb l’actuació musical de Nànets Band Rock per als més menuts a les 12h. A la vesprada tindrà lloc a les 17h el III Concurs de lligar alls tendres, organitzat per Bankia, i un reconeixement als allers més majors a partir de les 18 de la vesprada. A més a més, també es realitzarà el II Concurs de Truita d’Alls Tendres, organitzat per ADEXA.

El diumenge 23 de febrer la jornada començarà a partir de les 10 del matí amb la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel Club Ajos Xàtiva, i a les 11 del matí la Plaça del Mercat albergarà una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat, amb actuació musical de The Handmakers.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *