foradia cdturisme

Xàtiva acull l’edició VI del Festival de Música i Lletra

Les entrades per a la celebració d'aquest any que tindrà lloc del 20 de maig al 3 de juny ja estan disponibles

La ciutat de Xàtiva rep un any més el Festival de Música i Lletres (MiL) amb cares conegudes com les de Vicent Torrent, Maria Arnal i Marcel Bagès, Quimi Portet, Òscar Briz, Neus Ferri, Ana Zomeño i Pepa Cases. L’edició Xàtiva cançò d’autor 2022 és la número sis i se celebrarà del 20 de maig al 3 de juny. Les entrades estan disponibles des d’aquest 25 de març a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

El cartell d’aquest any del festival busca submergir als assistents a un viatge des d’un dels pares del cant popular valencià passant per pop-rock més clàssic i per les figures més consolidades per la crítica. Aquest festival és un dels grans escenaris de la cançó d’autor, tant per als músics ja reconeguts, com per a aquells que no ho són tant i busquen difondre la seua música.

El Festival de Música i Lletra compta amb la direcció artística del músic Feliu Ventura i està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, a través de Cultura de la Generalitat. També compta amb la col·laboració activa de l’Ajuntament de Xàtiva.

“Aspirem a l’alegria” és el lema de la VIa edició del Festival, fent referència al cèlebre escriptor valencià Joan Fuster en aquest any que es commemora el centenari del seu naixement. A més, el cartell d’aquest any compta amb el disseny de l’il·lustrador Ube Efe, resident a la mateixa localitat de Xàtiva.

Per altra banda, el Festival manté la seua idea de defendre el talent femení a l’escenari i, per això, ha fet públic les bases per al nou certament de Joves Cantautores amb premis per valor de 2.700 euros. La gala serà presentada per Pepa Cases i és d’entrada lliure.

Cal recordar que, aquest festival ja compta amb una veu pròpia i l’any passat es va batre el rècord d’assistència. L’any 2020 es va veure d’ajornar a causa de la pandèmia per la Covid-19. Amb la seua trajectòria, es consolida com una referència per a la música d’autor valenciana, buscant la rellevància de mostrar diversos estils musicals i la seua funció de caràcter públic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *