foradia aproop

Resposta dels pensionistes als pressupostos de Rajoy: “continuarem les mobilitzacions”

• Per temor al fet que la mobilització augmente, el PP ha anunciat una pujada del 3% per a les pensions • Ha aprovat un projecte de pressupostos amb mesures “totalment insuficients i que no aborden la problemàtica actual"

El Govern s’ha vist obligat a donar una resposta a la massiva mobilització dels jubilats espanyols reivindicant un sistema de pensions digne i just. Ha aprovat un projecte de pressupostos amb mesures “totalment insuficients i que no aborden la problemàtica actual del sistema, demostrant una vegada més que el projecte polític i social del Govern de M. Rajoy i els socis que ho sustenten està completament esgotat”.

Per temor al fet que la mobilització augmente, el PP ha anunciat una pujada del 3% per a les pensions més baixes i suposades millores per a les pensions de viduïtat. Unes mesures que, a més d’insuficients, no es corresponen amb les reivindicacions de la Coordinadora Estatal per la defensa del sistema públic de pensions, ja que aquesta reivindica, entre altres:

  • Equiparar la pensió mínima al salari mínim interprofessional, amb una pujada mínima del 8%, amb idea d’avançar cap a una pensió mínima de 1080 € que garantisca amb dignitat la vida en relació amb els criteris de la Carta Social Europea.
  • Increment de pensions no contributives i subsidis del 8%, així com els subsidis per a majors de 52 i 55 anys en el mateix percentatge.
  • Evitar la privatització de les pensions i dels serveis públics. Destacant l’eliminació dels desgravaments fiscals per als plans de pensions privats.
  • Derogació de les reformes laborals del 2011 i 2013, demanant el restabliment de la jubilació als 65 anys, i la no entrada en vigor del factor de sostenibilitat.

Per tot açò i més continuarem en la lluita i no pararem les mobilitzacions que avui més que mai es fan necessàries“. En aquest sentit, fan una crida al poble: les pensions són un dret guanyat i pagat. Que no et roben la teua pensió, Que no et roben el teu futur.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *