foradia subscriutegrat

Anibal: “L’únic que no m’agrada d’Alcoi és la zona blava”

• Sondegem quines són les expectatives i preferències dels alcoians de cara a la formació d’un nou govern • Parlem amb Anibal també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus

Aquesta quinzena parlem amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre diversos temes d’interés actual públic. En qüestió política sondegem quines són les seues expectatives i preferències de cara a la formació d’un nou govern o d’unes noves eleccions. Parlem també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus: com està actuant Europa? Què hauria de fer-se al respecte?

Per altra banda, l’activitat econòmica i laboral ens afecta a totes les persones que componguem la societat. Per conéixer-la un poc millor, i des de diferents perspectives, preguntem als nostres entrevistats sobre les seues experiències i les seues expectatives. A més, com que estem en vespres de les Festes d’Alcoi, acabem les entrevistes amb alguna referència.

Anem allà!

anibal_pobles_es_savi

L’únic que no m’agrada d’ací és la zona blava”

Anibal és d’Alacant, estudia enginyeria mecànica a Alcoi, on ha llogat un piset. Segons ens comenta sobre la ciutat, “la veig bé, més còmoda que Alacant, no n’hi ha tant de folló, és més tranquil·la. L’únic que no m’agrada d’ací és la zona blava, que lleva molt espai públic d’aparcament. La gent és molt amable. Però encara no m’aclarisc massa amb el valencià. Però bé, a poc a poc”.

Pel que podem veure, i segons el que parlem a classe d’empresa i tal, pareix que no va a haver-hi un pacte de govern”, ens comenta Anibal respecte a la situació política. “Segurament anem a noves eleccions. Ara, cadascú ja sap a qui vol votar i el més possible és que molta gent no vaja a votar, i que qui vote ho faça al de l’anterior vegada. No canviarà molt el resultat”.

A Anibal li agradaria que isquera el PSOE, “perquè veig que intenta mirar per tots. Jo de Ciudadanos i de Podemos no estic informat, jo he llegit el programa electoral de PSOE i és el que m’agrada”.

L’expectativa de futur d’Anibal a l’hora de finalitzar els seus estudis és la de treballar al seu sector, “però està complicat: jo tinc amics que han acabat la carrera d’enginyeria mecànica i aeroespacial i acaben treballant al Mercadona”. Una situació impensable fa anys. Una de les solucions, comenta Anibal és “que la gent d’edat que treballa deixe pas a les noves generacions, que venen amb noves idees: que es renoven les plantilles”. Pel que puga passar, i encara que prefereix treballar a Espanya, Anibal té pensat començar a estudiar Alemany.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *