foradia subscriutegrat

Cartell feminista al Festival Música i Lletra 2018 a Xàtiva, música d’autor de referència

• Les cantautores que actuaran seran Eva Dénia, Lu Rois, Alidé Sans, Gem i Meritxell Gené. També ho faran els cantautors Pau Alabajos, Joan Miquel Oliver i Alessio Arena. • El Diluvi actuarà al concert gratuït de presentació del festival, que tindrà lloc el primer cap de setmana, 12 de maig,


Tot a punt per a celebrar el Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor, 2018 (MiL). Enguany constarà de 9 concerts repartits en 5 dissabtes, entre el 12 de maig i el 9 de juny a la capital de la Costera.

Es tracta d’un festival consolidat com a espai de música d’autor de referència i més cuidat en terres valencianes. Un festival públic de totes i per a totes, amb ànima feminista, preus assequibles, i que garanteix condicions laborals dignes per a tots els artistes que hi participen.

Enguany el cartell destaca pel protagonisme que adquireixen les dones. Les cantautores que actuaran seran Eva Dénia, Lu Rois, Alidé Sans, Gem i Meritxell Gené. També ho faran els cantautors Pau Alabajos, Joan Miquel Oliver i Alessio Arena.

Totes elles són veus vingudes de tot el país i conformen una varietat d’estils de la música d’autor, cantant en diverses llengües i portant emocions per a tots els gustos.

El lema de l’edició d’enguanysense les dones no hi ha festivals!”. Així ho ha decidit l’organització d’enguany, formada pel director artístic, músic i activista cultural, Feliu Ventura, i del regidor del Gran Teatre de l’Ajuntament de Xàtiva, Alfred Boluda.

A més, el festival també ha treballat per incloure diverses associacions i entitats socials de Xàtiva en tasques del projecte, com el repartiment de cartells i flyers a la comarca o altres gestions.

Com explica el regidor del Gran Teatre de Xàtiva, Alfred Boluda, “hem volgut desbordar l’acció institucional, creant espais de gestió comunitària i participació en l’acció cultural”. “La cançó d’autor retorna a la ciutat allò que la ciutat aporta a la cançó d’autor: la cultura com a element de transformació social”, afegeix el músic Feliu Ventura.

El Diluvi actuarà al concert gratuït de presentació del festival, que tindrà lloc el primer cap de setmana, 12 de maig, i que s’ha volgut fer coincidir en temps i espai amb la II Trobada de Muixerangues, perquè “la cançó d’autor, la festa i la tradició van de la mà”.

En el marc de la festa de presentació se celebrarà també el “MiL Descobreix“: II Certamen de Joves Cantautores, una secció del festival que l’organització va estrenar amb molt d’èxit l’any passat.

El guanyador del 2017, el borriolenc Marc Damontagne, també cantarà a la festa. I els assistents podran votar en directe els finalistes del MiL Descobreix i atorgar el premi del públic.

El jurat del “MiL descobreix 2018, el certamen de joves cantautores del festival, será, enguany, integrament femení: cinc dones del món de la cultura xativina decidiran els guanyadors no editats.

Cal ressenyar que el cartell d’enguany és una il·lustració del dissenyador xativí Xavi Sellés.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *