foradia subscriutegrat

Xàtiva ha anunciat noves restriccions per a les festes de Nadal

Les mesures han entrat en vigor a partir del dia 17 de desembre i duraran almenys durant 15 dies

Degut a l’agreujament de la situació sanitària a la localitat de Xàtiva, el seu alcalde, Roger Cerdà, ha anunciat que van a adoptar-se noves mesures que han entrat en vigor en el dia 17 de desembre. 

A partir d’aquest dijous, s’han suspés a Xàtiva totes les activitat municipals, culturals, turístiques i esportives al casc urbà, disseminats i pedanies. També està tancat temporalment al públic les instal·lacions municipals, inclòs el Castell, el Conservatori, i el cementeri municipal. Pel que fa a l’Ajuntament s’haurà de demanar cita prèvia. 

A més, s’ha suspés la circulació del tren turístic i l’escoleta de Nadal, i s’ha ajornat la programació del Gran Teatre fins a nova data. 

Les instal·lacions esportives municipals, també es tanquen temporalment, sols es permetrà l’activitat federada a porta tancada, sense poder utilitzar les dutxes, a excepció de les competicions federades, on quedaran restringides a un terç de l’aforament. 

Queden suspeses les autoritzacions d’ús d’espais municipals a excepció de terrasses, contenidors d’obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat del decret aprovat. El mercat ambulant continuarà funcionant amb les restriccions establertes. Els jardins romandran oberts però quedaran regulats per la normativa autonòmica.

Pel que fa  al Betlem municipal, no permetrà l’accés al seu interior per les restriccions establertes però sí es podrà visitar pel seu perímetre exterior a partir del dia 19 de desembre. 

Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, ha indicat que: “Les xifres s’han accelerat en els darrers dies de manera preocupant, i per això vam organitzar una reunió d’urgència amb el departament de Salut i els diferents cossos i forces de seguretat, els quals redoblaran els esforços per controlar d’una manera més directa l’expansió del virus, amb especial atenció als llocs on es produeixen els contactes d’oci”

Així encara, l’edil de Xàtiva ha informat que a hores d’ara el tancament perimetral està descartat. 

A més, Cerdà també ha volgut anunciar en la seua compareixença que els Reis d’Orient han confirmat la seua presència a la localitat, però que la seua arribada s’haurà d’adaptar a les recomanacions sanitàries per tal d’evitar aglomeracions. 

L’alcalde ha demanat a la ciutadania “un últim esforç i sacrifici per poder celebrar els Nadals del 2021 rodejats de tots els nostres familiars i amics, i no lamentar la pèrdua de cap d’ells”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *