Avança la implantació del Museu Tèxtil Valencià a Ontinyent
• Signat el conveni que ultima la implantació a Ontinyent del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. • Museu que “conjugarà l’exposició divulgativa amb l’impuls al sector a través d’un espai creatiu de futur”.
Signat el conveni que ultima la implantació a Ontinyent del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. S’ha signat per part de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el president d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Càndid Penalba.
Es determina, així, que l’Ajuntament cedeix una superfície a la Fundació per facilitar la implantació del Museu que “conjugarà l’exposició divulgativa amb l’impuls al sector a través d’un espai creatiu de futur”.
Caixa Ontinyent, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament faran front a diverses despeses, i ATEVAL s’encarregarà de la dinamització del Museu junt amb la mateixa fundació.
L’alcalde d’Ontinyent ha definit el projecte com “una història que ve de llarg i que ha estat plena de frustracions, però que finalment i amb l’esforç de tots els patrons de la Fundació i el recolzament de la Generalitat anem a fer realitat”.
Antonio Carbonell posava en relleu la constància de l’Ajuntament i els patrons per tal d’aconseguir “un Museu que ens aportarà molts beneficis des del punt de vista industrial i cultural, un projecte en el qual a Caixa Ontinyent estem orgullosos i contents de participar”.
Càndid Penalba incidia en el fet que el nou museu “donarà prestigi a la ciutat i a la comarca, i serà molt important per a potenciar el nostre clúster, ja que ens permetrà oferir bona imatge i una visió del potencial d’Ontinyent a polítics, eurodiputats o clients de les empreses quan vinguen a visitar-lo. No volem que siga un edifici decoratiu i des d’ATEVAL treballarem perquè tinga contingut i activitat”.
Des de l’equip d’arquitectes Soler Torró, Natxo Torró i Silvana Soler explicaven als presents alguns detalls del projecte de la primera fase que s’executarà després dels enderrocs que realitzarà de manera imminent l’Ajuntament de les naus sense interés de l’antiga fàbrica de Revert.
Així, el primer edifici, plantejat com a un nou contenidor per al programa museístic en el qual encara s’està treballant, tindrà una superfície edificada de 622’17 m2 repartits en dues altures, una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres aseos i un vestíbul d’aseos; i un planta semisoterrani amb espai per a instalacions diverses a més de traster i un transformador.
Comenta i participa-hi