foradia subscriutegrat

Jesús Pla, alcalde d’Agullent: “acollim amigues i amics, i regalem alegria i tradició”

• Del 7 l’11 d’abril Agullent reviu un any més la tradició de les Festes de Moros i Cristians, i amb l’excusa, ens hem apropat a parlar amb l’alcalde • Les festes, per als festers, són el moment de compartir amb tothom, veïns i visitants, la il·lusió i l’esforç de tot un any de preparatius

Del 7 l’11 d’abril Agullent reviu un any més la tradició de les Festes de Moros i Cristians, i amb l’excusa d’aquestes sempre espectaculars celebracions, ens hem apropat a parlar amb l’alcalde d’aquesta localitat, Jesús Pla Herrero, per saber un poc més de l’actualitat d’aquesta vila valldalbaidina.

-Recentment han rebut per part de la Generalitat el Premi d’Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere en la categoria d’ajuntaments menors de 5.000 habitants.

Sí, han reconegut les obres de millora realitzades al Llavador d’Enmig. Un espai que s’ha posat en valor amb dos murals ceràmics de l’artista Rafael Amorós, amb la voluntat de dignificar el treball no remunerat, i les tasques vinculades a la llar, que tradicionalment han fet les dones en espais com aquest llavador. A més, amb aquesta intervenció, el llavador s’ha convertit en un recurs turístic, i un espai dignificat del centre històric.

-Ha anomenat la dignificació del centre històric. Precisament en aquesta legislatura estan fent un esforç per contribuir a la seua recuperació?

Al 2018 anem a traure el tercer Pla d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals del centre històric d’Agullent, i com en les anteriors edicions contemplarà tant subvencions per actuar de manera global en les vivendes, com parcialment en cobertes, façanes, parets mitgeres i estructures i fonaments. A més també comptarà amb una línia d’ajudes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques, i una altra per a l’eliminació d’elements impropis en vivendes del centre històric. En els dos anys de vigència del pla, el 2016 i 2017, s’han realitzat 26 actuacions de millora de vivendes i locals del centre històric d’Agullent. A més, a banda d’aquestes ajudes a particulars, des de l’ajuntament anem realitzant diferents actuacions per millorar el paviment i infraestructures d’aquesta zona del poble.

-Una altra de les línies d’acció que estan portant a terme des de fa diversos anys és la de promoure una intensa programació cultural i lúdica, sobretot si tenim en compte que Agullent no aplega als 2.400 habitants.

La veritat és que ens diuen sovint que oferim una bona programació cultural, amb propostes fixes com el Maig Musical, la Fira del Llibre a l’abril o el Cançons a Poqueta Nit del mes de juliol, juntament amb d’altres iniciatives que hem anat incorporant com el Novembre de Teatre. De fet, ara acabem de llançar un Cicle de Monòlegs i Màgia impulsat des de les regidories d’Igualtat i Cultura, que s’allargarà fins al mes de juliol i que portarà fins als bars de la localitat un espectacle mensual, a càrrec de còmiques valencianes.

-Supose que ara però, ja tenen la mirada posada a les properes Festes de Moros i Cristians.

Com és evident la Junta de Festes, els Festers de Sant Vicent i les filaes amb capitanies, amb el suport de la regidoria de Festes, estan ja preparant els darrers detalls per intentar tindre uns excel·lents dies grans. Al cap i a la fi, les festes, per als festers, són el moment de compartir amb tothom, veïns i visitants, la il·lusió i l’esforç de tot un any de preparatius. Per això, durant eixos dies, com diu el nostre lema turístic, a Agullent acollim amigues i amics, i regalem alegria i tradició.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *