foradia subscriutegrat

José Borrell, autor del cartell de festes: “he volgut ser fidel al meu estil”

• "He volgut representar el fet històric de les festes, però sobretot les festes". • "N’hi ha més símbols ocults, però deixe que els descobrisca la gent".

El pintor alcoià José Borrell Egea és l’autor del Cartell de Moros i Cristians d’Alcoi 2018. Del seu currículum es pot destacar l’elaboració del retrat anual de la Fallera Major de València per al Museu Faller. La seua obra la defineix com a realista, romàntica, surrealista: “és un realisme irreal de la vida que m’envolta”, afirma el pintor.

– Què representa per a tu ser l’autor del cartell de festes d’enguany?

Un gran orgull com a pintor. I la responsabilitat d’estar a l’altura. Fa 11 anys ja em van dir que tenia possibilitats de ser l’autor del cartell. Finalment no va ser així. Ara, onze anys després sí que m’ha tocat. M’ho he pres amb molta il·lusió.

– Com ha sigut el procés de creació?

Com que ja vaig fer un esborrany fa anys, ja tenia al cap la idea general. Des del principi ho vaig dir, faré el que jo sé fer com a pintor, realisme i surrealisme. He volgut representar el fet històric de les festes, però sobretot les festes.

– Com valores la recepció per part del poble alcoià?

 Per les valoracions que he rebut ha sigut un èxit. Ha agradat molt perquè representa el nivell de la festa de la ciutat d’Alcoi. Si ho traus fora d’Alcoi no té el mateix valor. Alguns m’han dit que m’he anat al que és més fàcil, però el que jo he volgut ha sigut ser fidel al meu estil.

– Parla’ns un poc de la simbologia del cartell

A banda dels símbols més evidents, n’hi ha símbols més amagats. Per exemple, entre els dos capitans dibuixen el símbol de “V” i la representació del poble en festes dibuixa la “V” invertida, símbols de mascle i femella. Altre exemple, la llum de dalt del tot pot representar diferents coses, els que no estan o Sant Jordi. N’hi ha més símbols ocults, però deixe que els descobrisca la gent.

 

 

 

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *