foradia elgrat

Benedicto Ripoll, director de l’Himne: “dirigiré amb molta alegria i il·lusió”

• Entrevista al director de l'Himne d'enguany, Benedicto Ripoll: "és la meua terra i és un honor dirigir-me als meus veïns. Ho faré amb molta alegria i il·lusió".

Benedicto Ripoll Martínez és l’encarregat de dirigir l’Himne de les festes de Moro i Cristians d’Alcoi 2018. Es tracta d’un músic amb una trajectòria reconeguda: a més de ser durant molts anys director de la Unió Musical d’Ibi i de rebre nombrosos reconeixements, Benedicto pertany a una saga de músics (és fill de l’impulsor de la dolçaina a Alcoi). Per altra banda, ha estat mestre de diferents músics que ja han dirigit l’himne, com Rafael Mullor o Pep Almeria.

– Què vas sentir quan et van comunicar que representaries l’Himne de les festes d’Alcoi?

M’ho van comunicar en el mes d’octubre, m’ho va comunicar el regidor de Cultura, Raül Llopis, en persona. Va ser per a mi una gran sorpresa i m’ho vaig prendre amb molta il·lusió. És un gran honor.

– Què representa per a tu el fet de representar aquest símbol tan especial?

Per a mi, que m’oferisquen representar aquest paper ha sigut una forma d’agrair-me que sóc alcoià i que sóc músic. En la meua modesta opinió, aquest no és un acte musical, sinó fester, un acte de la tradició d’Alcoi. És la meua terra i és un honor dirigir-me als meus veïns. Ho faré amb molta alegria i il·lusió.

– Supose que com a director musical, tens el teu estil personal de dirigir, dirigiràs l’Himne d’alguna manera especial?

Hi ha persones que han dirigit l’Himne d’Alcoi sense haver dirigit mai cap concert. Jo he sigut durant molt de temps director de la banda d’Ibi, no ho faré d’una manera especial, dirigiré com jo sé i com jo faig.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *