foradia aproop

Carta de Guanyar Alcoi a Ximo Puig sobre l’ATE d’Alcoinnova

• Recórrer aquesta sentència seria, al nostre juí i al de part de la societat alcoiana que considera que aquesta ATE és inviable, un error. • És per tot açò que li demanem que reflexione sobre aquesta qüestió i que faça el possible per evitar la interposició del recurs

Molt Honorable Senyor Ximo Puig i Ferrer, President de la Generalitat Valenciana:

El motiu d’aquesta carta es deu a les últimes novetats judicials que hi ha hagut respecte a l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) d’Alcoinnova i que ens preocupa als alcoians i alcoianes. Aquesta ATE ha sigut anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a causa d’una avaluació mediambiental “sense cap mena de dubte insuficient”, tal com dicta la sentència, entre altres deficiències.

Com sabrà, l’ATE ha sigut una ferramenta administrativa ben controvertida que havia de reduir l’entramat burocràtic al qual havien de fer front els inversors en projectes urbanístics estratègics però que, lluny d’això, s’ha convertit en una teranyina que no ha aconseguit fer realitat cap dels projectes sota el paraigua d’aquest procediment.

El passat 26 d’abril es va registrar en el ple de les Corts, la proposta de modificació de la LOTUP en la qual, amb bon criteri, el seu Govern ha creat una nova figura que substituirà l’ATE: Projectes d’Inversions Estratègiques Sostenibles (PIES). Aquesta nova fórmula, segons el que s’ha donat a conèixer, pretén crear consensos amplis en l’acceptació de projectes que es consideren estratègics, eliminant així el màxim de controvèrsies possibles entre la societat i els agents polítics, i així reduir l’urbanisme depredador que ha estat tònica habitual en les polítiques de governs anteriors.

Entenem llavors que el Govern que ha creat aquesta nova figura, PIES, substituint així l’ATE, no pot anar en contra dels seus propis actes si opta per no defensar l’ATE d’Alcoinnova, segons les informacions que ens arriben. Per tant, el principi administratiu de defensa dels propis actes no hauria d’obligar a recórrer la sentència que anul·la per la seua afecció al medi ambient l’ATE d’Alcoinnova per part de la Generalitat, de la mà de l’empresa impulsora del projecte Alcoinnova, La Española.

Recórrer aquesta sentència seria, al nostre juí i al de part de la societat alcoiana que considera que aquesta ATE és inviable, un error, perquè això significaria la defensa d’una figura que ha emparat despropòsits que haurien d’anul·lar-se i que, tal com va assegurar vosté a Alcoi en 2015, ha emparat un projecte, el d’Alcoinnova, que “ratllava la prevaricació” en la seua aprovació.

No recórrer aquesta sentència demostraria la total disposició del Consell de deixar enrere els errors del passat; com també el seu compromís amb el medi ambient, la conservació del patrimoni natural i hídric.

És per tot açò que li demanem que reflexione sobre aquesta qüestió i que faça el possible per evitar la interposició del recurs de cassació per part de la Generalitat Valenciana, demostrant així que s’ha superat una etapa i un model que s’ha demostrat agressiu amb el medi ambient i amb l’urbanisme sostenible, depredador i antic, i que lluny d’aportar un benefici comú a la ciutadania, ha perjudicat i malmés els recursos públics de la comunitat en favor d’interessos d’una elit.

Sense res més que afegir, atentament, els regidors i les regidores del grup municipal Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, Cristian Santiago, Naiara Davó, Vicky Llàcer i Aleixandre Sanfrancisco.

 

Font: Guanyar Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *