foradia cdturisme

Més de 700 persones a la presentació del Festival Música i Lletra de Xàtiva

• “Va ser un èxit en tots els sentits”, segons Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva i artífex del Festival MiL. • Pau Alabajos i Alidé Sans actuaran el dissabte 19 de maig, quan comença la bateria de dobles concerts del MIL.


Més de 700 persones van assistir a la jornada de presentació del Festival Música i Lletra i al certamen MiL Descobreix, que va tindre lloc al Jardí de la Pau al llarg, dissabte 12 de maig. “Va ser un èxit en tots els sentits”, segons Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva i artífex del Festival MiL.

Entre les activitats, la presentació va incloure la II trobada de Muixerangues, la final del MiL Descobreix (el certamen de joves cantautores ciutat de Xàtiva) i un concert gratuït d’El Diluvi.

El regidor manifesta que és un orgull veure les entitats de Xàtiva com La Muixeranga, treballant de la mà amb la cançó d’autor i el Gran Teatre per fer de la nostra ciutat un referent de la cultura al territori valencià. Això és el que busquem.

El certamen MiL Descobreix, que enguany va veure la seua participació multiplicada per tres respecte a l’any passat, va repartir 2.700€ en premis per a artistes no editats. Els primers premis van estar destinats a Lia Sampai, de Terres de l’Ebre per “Sento” (premi “Al Vent” a la millor cançó en català); i a Laura Valls de Barcelona amb “De las primeras” (premi “Veles e vents” a la millor cançó en altres llengües). El premi a la millor Música va ser per “Amb tu” de Roger Torné i la millor lletra va anar a parar a “Bicarbonat” de Marina Ràfols.

“Els més menuts de les colles muixerangueres s’ho van passar d’allò més bé votant els finalistes i atorgant el premi del públic (que finalment se’l va endur la castellonenca Xiomara Abello per “Pena, aigua, aire”)”, comenta el regidor.

El Festival Música i Lletra es caracteritza per combinar artistes més reconeguts i altres emergents, mesclant diferents estils dintre de la música d’autor. El Mil “és una aposta arriscada de la Regidoria del Gran Teatre de Xàtiva, i la direcció artística del músic Feliu Ventura, que busca un públic curiós que s’atrevisca a comprar una entrada per un concert del qual potser no en coneix els músics, o fins i tot a comprar un abonament per als quatre dissabtes”, explica l’organització.

Per fer-ho possible, la regidoria ha defensat preus populars per les entrades. El lema d’enguany és “Sense les dones no hi ha festivals!” i s’ha fet un esforç de reconeixement de la feina de les dones cantautores i “si l’any passat ja tenia un cartell paritari, enguany ha programat més dones que homes a l’escenari”.

Pau Alabajos i Alidé Sans actuaran al MiL de Xàtiva dissabte 19

Pau Alabajos i Alidé Sans actuaran el dissabte 19 de maig, quan comença la bateria de dobles concerts del MiL. Les pròximes sessions actuaran Alessio Arena, Gem, Eva Dènia, Meritxell Gené, Lu Rois i Joan Miquel Oliver a les sales del Gran Teatre de Xàtiva, al llarg d’un mes de programació.

Tots els artistes hi presentaran propostes noves, marca del festival. Així Alabajos hi portarà el seu “Ciutat a cau d’orella”, un homenatge musicat al poeta Vicent Andrés Estellés, que tot just ha començat a circular per les sales valencianes i que ja ha rebut aplaudiments de la crítica per la seva sensibilitat i dolcesa. Els versos que canta Pau Alabajos “són un tractat de geografia humana, la banda sonora de tantíssimes carícies, mossos i arraps” descriu la discogràfica.

D’altra banda, l’aranesa Alidé Sans, tornant de Nova York on ha sigut convidada a tocar, presentarà “Henerècla”, i fa electro-acústic amb acordió diatònic i guitarra. “Al patí de butaques: emocions a flor de pell assegurades”, conclou l’organització.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *