foradia becasivace

Alcoi registra la taxa d’atur més baixa des del començament de la crisi del 2008

• Alcoi presenta un nivell d’atur d’un 20’70%, que sumen un total 5.259 persones sense treball. Es consolida així una tendència a la baixa • No obstant, els experts alerten que l’ocupació que es genera és de baixa qualitat, majoritàriament temporal i precària


Alcoi presenta un nivell d’atur d’un 20’70%, que suma un total 5.259 persones sense treball. Es consolida així una tendència a la baixa que va començar en 2012, quan el percentatge era d’un 33’50%, amb 8.085 persones aturades. El registre actual és menor, inclús, que quan l’any que va esclatar la crisi, que se situava en un 21’81%.

A nivell estatal, la tendència ha sigut similar: en 2012 la xifra va ser la més elevada de la crisi, amb quasi 5 milions de persones aturades. En el mes de maig d’enguany, la xifra és de 3’2 milions de persones en situació d’atur.

No obstant, els experts alerten que l’ocupació que es genera és de baixa qualitat, majoritàriament temporal i precària. El 90% de contractes que se signen són de caràcter temporal, la qual cosa complica la possibilitat dels jóvens d’emancipar-se i de planificar el seu futur.

Per altra banda, la creació d’ocupació es concentra en activitats de baix valor afegit, impulsada principalment pels sectors: hostaleria, comerç, construcció i els serveis auxiliars, amb un pes limitat de la indústria, els serveis públics i dels sectors d’intensitat tecnològica mitjana i alta.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *