foradia ivace

Implicació mediambiental de Caixa Ontinyent

• Caixa Ontinyent ha volgut reafirmar, pel Dia Mundial del Medi ambient, el seu compromís en l'aplicació de mesures de sostenibilitat i responsabilitat mediambiental • Destaca la seca col·laboració amb associacions ecologistes a través de la seua obra social.


Caixa Ontinyent ha volgut reafirmar, pel Dia Mundial del Medi ambient, el seu compromís en l’aplicació de mesures de sostenibilitat i responsabilitat mediambiental, especialment quant a eficiència energètica, reducció en la utilització de paper i col·laboració amb associacions ecologistes a través de la seua obra social.

En aquest sentit, cal remarcar que des de la seua obra social i col·labora amb grups ecologistes com la Colla Ecologista l’Arrel i la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) amb l’objectiu de potenciar i protegir el nostre entorn natural i crear un futur sostenible.

En el cas de l’Arrel, manté un conveni de col·laboració des de 1995 que permet la creació i manteniment d’un viver forestal d’espècies autòctones, destinat a la repoblació de les serres de la Vall d’Albaida; un programa de silvicultura i ajuda a la regeneració i recuperació de determinades zones; un programa de recuperació de l’horta d’Ontinyent; educació ambiental; i gestions per a posar en funcionament el programa de custòdia del territori.

Quant a la CEVA, la seua col·laboració contribueix a la seua activitat quotidiana, que es concentra en el seu centre d’interpretació mediambiental “L’ametla de palla” situat a Carrícola, i que desenvolupa activitats de formació i divulgació de pautes de conducta sostenibles.

Per altra banda, cal destacar que l’entitat té qualificada la seua seu central com a edifici tipus “A” quan eficiència energètica. A més, el subministrament d’energia, tant en les seues oficines com en els centres d’obra social que gestiona directament, és 100% renovable.

Disposa també de programes concrets en les seues oficines per a reduir el consum d’energia i per al reciclatge de residus que genera en la seua activitat quotidiana.

Així mateix, en els últims anys ha incorporat el projecte “Caixa sense papers”, que ha permès la reducció del consum de milers de tones anuals. La contractació de paper que s’utilitza es realitza, a més, amb proveïdors acreditats d’explotacions sostenibles.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *