foradia barnasants

Adeu M. Rajoy, adeu!

• Molts d'aquells militants del PP de l'època de màxima corrupció, ara són militants de Cs. Ben prop, a Alcoi, tenim un grapat d'ells. • S'obrin noves oportunitats de canvi i espere que no es desaprofiten

Quan el lector llisca aquestes línies, molt probablement ja conega el resultat de la moció de censura contra el President del Govern i del PP, el Sr. M. Rajoy. La corrupció sistèmica del partit al govern, ha arribat com la merda fins el coll i ja no es possible amargar-la.

Quan M. Rajoy i el PP mantenien que els casos de corrupció eren casos aïllats, em venien a la memòria “los pequeños hilitos de petrólio” als que es referien davant la major catàstrofe ecològica a les costes gallegues amb el cas del Prestig. Ja no se sosté que siguen casos aïllats. El PP és un partit instal·lat en la corrupció. És una organització de pràctiques corruptes, i si hi ha militants honrats en les seues files -i vull pensar que sí-, haurien d’exigir la immediata dissolució d’aquesta banda mafiosa.

Ara be, també és cert que molts d’aquells militants del PP que van desenvolupar la seua activitat política en l’època de màxima utilització de la corrupció com a pràctica quotidiana, ara són militants de Cs. Ben prop, a Alcoi, tenim un grapat d’ells i, fins i tot, un ex-alcalde. Ho dic per si hi ha qui pensa llavar-se la consciència canviant de vot per anar de Guatemala a Guetepitjor.

Recordeu aquella afirmació d’Eduardo Zaplana: “yo he venido a política para hacerme rico”. Va ser de les poques veritats que va dir aquest home. Va ser tota una declaració del que sempre ha fet la dreta espanyola però que mai s’havia atrevit a declarar amb tanta claredat.

És per això, que ells s’han enriquit, la banca ha guanyat i la monarquia a cos de Rei, mentre que les classes populars viuen en la misèria, no arriben a final de mes o tenen que fugir a altres indrets d’Europa a buscar noves oportunitats. I no sols això, és que a més a més, qui ha fet denúncia d’aquestes corrupteles han patit les conseqüències de la Llei Mordassa. Una llei feta per intentar silenciar el que ja era un crit popular. A la presó tot aquell que cantava les veritats d’un sistema corrupte i els seus personatges.

Finalment, la veritat sempre surt a la llum, i ara arriba al Parlament en forma de moció de censura. Encara no sé que passarà. El lector d’aquest article molt probablement sí. Sols desitge que acabe el mal somni d’un govern en mans del PP que tant mal ha fet a la nostra història.

S’obrin noves oportunitats de canvi i espere que no es desaprofiten. Però no es prou canviar de govern o fer noves eleccions, cal articular de debò mecanismes de control popular que impossibiliten que ningú se’n puga aprofitar de la seua tasca pública per afavorir el seu enriquiment i el dels seus. Això requereix d’un canvi radical del tipus de democràcia que tenim. Un canvi de sistema que no van a dur els que consideren que cal conservar el que tenim, que defensen un ordre que serveix per a mantenir la corrupció. I en la banda dels defensors de l’actual ordre se situen tant el PP, com Cs, com el PSOE. Amb aquests tres partits no es fiable cap canvi del sistema actual. El PSOE és necessari, ara per ara, per poder iniciar un nou rumb, però caldrà que rectifique radicalment la seua pràctica política durant tots aquests anys del règim del 78.

Font: Sergi Rodríguez Castelló, EUPV./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *