foradia subscriutegrat

“Vivim en un estat aconfessional, però estem encara ben lluny d’arribar a una laïcitat”

• EUPV està treballant una sèrie d’iniciatives encaminades a avançar en la laïcitat de la societat valenciana • “És un deure del nou Govern central garantir la llibertat de consciència, la igualtat i la no discriminació"


Vivim en un estat aconfessional, però estem encara ben lluny d’arribar a una laïcitat real sense privilegis de cap mena per a cap religió“. Així ho manifesta la coordinadora d’Esquerra Unida País Valencià, Rosa Pérez, qui assenyala que “és un deure del nou Govern central garantir la llibertat de consciència, la igualtat i la no discriminació de cap ciutadà ni ciutadana”.

Des del seu punt de vista, amb el canvi de Govern central i la nova etapa política, “és hora de demostrar que el retrocés social provocat pel PP ha quedat enrere”. En aquest sentit, Rosa Pérez Garijo reclama al Consell que avance de forma decidida en la laïcitat del País Valencià, tot recordant que el Codi de Bon Govern aprovat fa anys “ha canviat en ben poc la realitat a què estem acostumats d’invasió de l’àmbit públic per part de la religió catòlica”.

Per a la coordinadora d’EUPV, “aquell codi era suficientment ambigu per a permetre la participació institucional en actes religiosos, com hem vist que s’ha seguit produint amb tota normalitat. Cal establir termes clars i decidits per una autèntica separació entre institucions públiques i creences privades, perquè la laïcitat és un senyal de la sobirania del poder civil, la llibertat individual de les persones i, en definitiva, la democràcia”.

EUPV està treballant una sèrie d’iniciatives encaminades a avançar en la laïcitat de la societat valenciana, especialment en les seues institucions. Entre les propostes sorgides de l’encontre destaca la presentació d’una moció al respecte en tots els ajuntaments valencians, un text que “també remetrem a la nostra organització federal per estendre el treball a tots els municipis de l’Estat”, remarca Pérez.

EUPV s’ha compromés amb València Laica i Avall a mantenir col·laboracions, com ara la participació d’aquestes entitats en la propera Jornada Municipalista que celebrarà Esquerra Unida amb els seus regidors, o la programació d’una xarrada amb la projecció del documental ‘Fills del silenci’, produït per l’Àrea de Memòria de la Diputació de València, per tal d’analitzar el paper de l’església catòlica en la repressió franquista.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *