foradia subscriutegrat

Caixa Ontinyent impulsa l’educació financera a través de la Fundació Campus Ontinyent

• Els espanyols tenen un baix nivell de coneixements financers en tots els segments d'edat, i especialment entre menors de 34 anys i majors de 65 anys • Per tal de revertir aquesta realitat, Caixa Ontinyent està realitzant programes d’educació financera

Els espanyols tenen un baix nivell de coneixements financers en tots els segments d’edat, i especialment entre menors de 34 anys i majors de 65 anys. Així es desprén dels resultats d’una Enquesta de Competències Financeres per part d’El Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors acaben de publicar.

Per tal de revertir aquesta realitat, Caixa Ontinyent està realitzant programes d’educació financera, ja que una bona cultura financera permet millorar les habilitats i la capacitació per a la presa de decisions tant en l’àmbit personal com en el professional o empresarial; en canvi, un baix nivell ens situa en desavantatge enfront de competidors i origina distorsions, incerteses i decisions equivocades.

Caixa Ontinyent ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Fundació de Caixes d’Estalvis (FUNCAS) per a potenciar les actuacions que es duen a terme des de la Fundació Campus Ontinyent a través del programa d’educació financera “Finança’t”.

En concret, Caixa Ontinyent realitzarà una aportació extraordinària de 33.000 euros, la qual cosa suposa duplicar la seua aportació al programa, el pressupost del qual se situa en 66.000 euros.

Educació financera des del 2016

Amb el suport de l’Obra Social de Caixa Ontinyent, la Fundació Campus Ontinyent va posar en funcionament el programa “Finança’t” a octubre de 2016 per a desenvolupar actuacions de difusió de coneixements financers per a “xicotets, grans i no tan grans”: I açò davant el baix nivell apreciat i la demanda de formació per part dels mateixos ciutadans.

En aquest temps, “Finança’t” s’ha convertit en un referent de programa educatiu innovador pel seu contingut, per la seua flexibilitat, per la seua adaptació a les circumstàncies i demandes de cada col·lectiu, i pel desenvolupament d’accions diverses tant en línia com a presencials.

A través d’aquest programa es desenvolupen xarrades, cursos i tallers per a col·lectius diversos tant en Centres de Formació com en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, i va llançar recentment, a través del Cefire de Xàtiva, un curs en línia per a personal docent. L’àmbit del programa excedeix la mateixa comarca, ja que ha realitzat i té programades actuacions en diverses zones de la província de València i d’Alacant.

Contes infantils per l’educació financera

“Finança’t” ha sigut capaç fins i tot d’aportar conceptes financers als més xicotets, entre 6 i 10 anys, a través de contes infantils publicats per l’Obra Social de Caixa Ontinyent, en una col·lecció especial en la qual, aventura rere d’aventura dels seus protagonistes, es van desgranant conceptes com la barata, la introducció de la moneda, l’estalvi, el consum, etc.

Col·laboració de la Càtedra d’Innovació d’Ontinyent

“Finança’t” està preparant el seu programa d’actuacions per al pròxim curs, per a la qual comptarà amb la col·laboració de la Càtedra d’Innovació i Territoris Intel·ligents, d’Ontinyent, que codirigeixen les Universitats de València i d’Alacant. En concret, la Càtedra realitzarà en les pròximes setmanes un estudi per a conéixer el nivell de cultura financera a la Vall d’Albaida, en els diferents segments d’edat, la seua comparació amb la mitja estatal i autonòmica, el tipus de coneixements que demanden els ciutadans i els mitjans que ells consideren més adequats per a obtenir-los.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *